Brannskadd i badekar:

Fenja (9) etterlatt i badekar - brannskadd

Den utviklingshemmede jenta klarte ikke rope om hjelp.

SKADD: Fenja (9) hadde blåmerker etter hun i desperasjon hadde forsøkt å komme seg ut av badekaret. Foto: Privat
SKADD: Fenja (9) hadde blåmerker etter hun i desperasjon hadde forsøkt å komme seg ut av badekaret. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den tragiske historien om sterkt handikappede og språkløse Alf Johan Halvorsen (51) som døde i fjor vinter, har fått mye oppmerksomhet den siste tiden.

51-åringen døde av brannskader og skåldingsskader etter at han ble senket ned i om lag 70 grader varmt badevann i en institusjon. Denne uka ble en helsesekretær kjent skyldig i uaktsomt drap i Vestfold tingrett. Før morgenbadet glemte kvinnen å sjekke temperaturen på badevannet.

Samtidig har nå to liknende saker nådd søkelyset i Danmark, blant annet saken om ni år gamle Fenja, som skjedde for bare noen måneder siden, skriver den danske avisa B.T.

Dagbladet advarer mot sterke bilder lenger ned i saken!

Uten tilsyn

Det var 14. april at mamma Freja Södergran fikk sitt livs sjokk, da hun ble ringt opp av avlastningssenteret hennes datter bodde på.

Fenja er født med Angelman syndrom, som gjør at hun er psykisk utviklingshemmet i alvorlig grad. Hun mangler språk, og har læring- og bevegelsesvansker. Ifølge B.T. er hun på samme kognitive nivå som et barn på under et år. Samtidig har hun alvorlig epilepsi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer