Fenomenet Frp

I går ble det lansert enda ei bok som forsøker å knekke Frp-koden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva er hemmeligheten bak Frp’s suksess? Hvordan kan partiets framgang stoppes?

I løpet av kort tid er det kommet to bøker der representanter for den politiske venstresida forsøker å finne forklaringer på hvorfor titusenvis av helt vanlige arbeidsfolk støtter et mørkeblått høyreparti. Hvordan kunne det skje? Og hvorfor er Frp tilsynelatende så usårlige mot kritikk?

Den tidligere Klassekampen-journalisten og lederen for Attac Norge, Magnus Marsdal, var først ute med boka «Frp-koden» i slutten av april og har fått mye omtale i mediene. Han er også blant bidragsyterne til en noe mer upretensiøs artikkelsamling i bokform som ble lansert i går. Den er resultat av et seminar tankesmia Norge 2015 arrangerte i fjor høst, hvor deltakerne diskuterte de nye høyreekstreme partiene i Europa generelt, og fenomenet Frp, spesielt.

«Folkepartiet?» heter boka hvor ekteparet Eli og Carl I. Hagen pryder omslaget i sin fineste stas sammen med arvtakeren Siv Jensen og med det amerikanske flagget som bakgrunn. Dermed anslås en grunntone som gjelder både for denne boka og for Marsdals: At vi har å gjøre med byggingen av et folkeparti «The American Way».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer