Wara-saken:

Ferdig etterforsket - PST har sendt innstilling til tiltale

PST har oversendt sin innstilling for mulig tiltale av Laila Anita Bertheussen.

SIKTET: Torsdag 14. mars i år siktet PST Laila Anita Bertheussen for overtredelse av straffelovens paragraf 225 bokstav b for å foreta noe som vekker mistanke for at en straffbar handling er begått uten at den er det. Foto: Privat
SIKTET: Torsdag 14. mars i år siktet PST Laila Anita Bertheussen for overtredelse av straffelovens paragraf 225 bokstav b for å foreta noe som vekker mistanke for at en straffbar handling er begått uten at den er det. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PST er ferdig med sin etterforskning av saken mot Laila Anita Bertheussen (54), og har oversendt sin innstilling for mulig tiltale til statsadvokaten.

«PST har i dag oversendt sakene med trusler mot tidligere justisminister Wara med flere, til Det nasjonale statsadvokatembetet med innstilling i påtalespørsmålet», opplyser PST på Twitter.

Det var NRK som først omtalte utviklingen i saken. Dagbladet erfarer at PST innstiller på tiltale mot Bertheussen. Det samme melder NRK, Nettavisen, Aftenposten og Filter Nyheter.

- Det er helt ukjent for meg, og at PST har blitt en usikkerhetstjeneste som lekker til Nettavisen, håper jeg ikke. Det vil være svært uheldig for tjenestens tillit, skriver Laila Anita Bertheussens forsvarer, Jon Christian Elden, i en SMS til NTB.

PST ønsker ikke å kommentere Eldens påstander om lekkasjer overfor Dagbladet.

Opp til Riksadvokaten

Det var statsadvokat Marit Formo, ved Det nasjonale statsadvokatembetet, som først bekreftet at de hadde mottatt saken fra PST.

- I de neste ukene vil vi gjennomgå saken og ta stilling til vårt syn på påtalespørsmålet. I denne saken er det Riksadvokaten som vil ta endelig stilling til påtalespørsmålet, sier Formo til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer