- Ferdig før sommeren

Drapsjegerne har satt fart i etterforskningen av trippeldrapet. En innstilling på tiltalespørsmålet blir sendt til statsadvokaten i god tid før sommerferien. Alt tyder på at det går mot en av norgeshistoriens mest spesielle og interessante rettssaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet jobber på spreng for å bevise at Per Kristian og Veronica Orderud var inne i kårboligen og drepte Anne Orderud Paust og hennes foreldre.

Politiinspektør Kristin Barth-Larsen ved Romerike politidistrikt bekrefter at de nå er i sluttfasen av etterforskningen. Hun sier:

- Vi sender en innstilling til statsadvokaten i god tid før sommerferien.

Rettssak neste år

Etter det Dagbladet forstår, vil politiet innstille på tiltale for alle de fire siktede. Sorenskriveren på Nes har satt av ni uker til en eventuell rettssak fra uke 6 neste år. Hvis det reises tiltale, som det sannsynligvis gjør, vil ikke saken få en endelig avklaring i retten før i 2002.

Orderud-saken har uten tvil blitt en prestisjesak for politi og påtalemyndigheten. Enorme ressurser og mer enn ti millioner kroner er så langt brukt i jakten på dem som drepte Anne Orderud Paust og hennes foreldre. Slik saken står nå, har ikke politiet grunn til å tro at andre personer er involvert i drapene.

Påtalemyndigheten er forberedt på en total taushet fra de siktede i en eventuell rettssak. Hvis de nekter å forklare seg, vil dette føre til betydelige problemer for påtalemyndigheten, som da må støtte seg på de siktedes politiforklaringer. Et annet problem for påtalemyndigheten i en eventuell rettssak blir å skissere hva som skjedde da Anne Orderud Paust og hennes foreldre regelrett ble henrettet. I de tidligere rettsmøtene har ikke etterforskerne klart å skissere et sannsynlig hendelsesforløp - hvem som gjorde hva inne i kårboligen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer