Sa hun hatet russere:

Ferdig i UD

Den norske diplomaten som sa hun hatet russere, jobber ikke lenger i Utenriksdepartementet (UD).

KRASS ORDBRUK: Utenriksdepartementet (UD) beklaget etter at den norske diplomaten ytret seg krast overfor betjeningen på et hotell i Russland i sommer. Video: Mash Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Diplomaten ble ferdig i UD forrige uke, bekrefter kommunikasjonssjef Tuva Bogsnes overfor Dagbladet.

- Den norske diplomaten søkte i april 2022 om å gå av med pensjon ved utgangen av august 2022. Hun gikk som planlagt over i pensjonistenes rekker 1. september 2022, sier Bogsnes.

Skjelte ut hotellansatte

Det var altså i perioden fra hun søkte om å gå av med pensjon, til hun hadde sin siste arbeidsdag i departementet, russiske medier publiserte videoen av henne på et hotell i Murmansk i Russland.

Hun kom med flere krasse ytringer til betjeningen, samt russere generelt – tilsynelatende opprørt over å ikke ha fått tildelt et rent nok rom.

- Jeg hater russere. Bare gi meg et (nytt, journ.anm.) rom. Jeg er vant til rene rom, jeg er fra Skandinavia, sa diplomaten blant annet i opptaket.

På tiden var vedkommende på flyttefot fra landet, da UD hadde bestemt at de ville stenge det norske generalkonsulatet i byen, i kjølvannet av krigen.

Derfor var hun innlosjert på hotell.

UD beklaget

Videoen ble på kort tid spredt bredt i sosiale medier, og førte til flere reaksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer