Ferdig med Anja

Bækkelaget - Krim Electra Ljubljana (Slovenia) 27- 24. BSK til finalen i EM for klubblag. I går formiddag bekreftet Anja Andersen overfor den danske avisa BT at hun er definitivt ferdig med Bækkelaget. Noen timer seinere viste laget at livet etter Anja kan likevel bli topp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bækkelaget rundspilte den tapende Champions League-finalisten fra sist sesong og ledet med åtte mål, før de slappet av mot slutten. Etter seieren revurderte trener Frode Kyvåg umiddelbart målsettingen som ble redusert etter Anjas farvel. Den gang mente han at Bækkelaget ikke blir gode nok til å vinne Champions League.

- Etter dagens prestasjon er målet igjen å vinne Champions League, sier Frode Kyvåg.

Starter på ny

Laget har fått en ny dirigent og avslutter i Jeong-ho Hong. Den sørkoreanske jenta hadde problemer med å finne seg til rette forrige sesong. Med større ansvar vokser Jeong-ho og kan faktisk erstatte Anja i store deler av spillet.

Skytteren Sorina Teodorovic er også i ferd med å gjenvinne selvtilliten.

- Jeg føler at vi er i gang med å reise oss og få tilbake tryggheten.

- Vi var alle gjennom en vanskelig tid etter at Anja måtte gi seg. Men nå er vi ferdig med Anja-perioden og har startet på en ny.

- Vi trenger fortsatt et par uker på oss. Så blir vi virkelig gode, sier Sorina til Dagbladet.

Korrekt

Torsdag skrev avisa BT at Anja Andersen er ferdig med Bækkelaget og ikke vil bo i Norge så veldig lenge.

Trener Frode Kyvåg avfeide dette som tull og hevdet at Anja skal jobbe for BSK når hun er friskmeldt.

Høyt nivå

- Jeg snakket med Anja lørdag formiddag og hun fastholder at hun aldri skal tilbake til Bækkelaget igjen. Anja bekreftet at alt det jeg skrev i BT torsdag er korrekt, sier Ole Ravn, journalisten bak Anja-historien, til Dagbladet.

Heldigvis for Oslo-klubben har spillerne selv altså innsett at Anja-tida er definitivt forbi.

En etter en står de fram. Sist torsdag var det Cecilie Leganger i serieåpningen. I går var det Jeong-ho Hong med ni mål og glimrende innspill. Mens Cecilie holdt det høye nivået fra kampen mot Nordstrand, med en redningsprosent på 55.

  • I finalen møter Bækkelaget den ungarske vinneren av Champions League sist sesong, Dunaferr som slo Viborg 28- 27 i den andre semifinalen.
<B>NY DIRIGENT:</B>Sør-Koreanske Jeoung-ho Hong ble både toppscorer og regissør da Bækkelaget fant tilbake til troa på seg sjøl i går.