Ferdig om 10 år - budsjettsprekk allerede

Det nye regionsykehuset i Trondheim har allerede sprukket budsjettet med 118 millioner kroner. Det er bare et halvt år siden staten og fylkeskommunen ble enige om å starte utbygginga, og ti år til sykehuset er ferdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den uvanlig tidlige budsjettsprekken fører til at kostnadesrammen på 7,3 milliarder kroner må økes, og det ti år før sykehuset skal tas i bruk.

Styreleder Olaf Melbøe i RIT 2000 informerte i kveld Sør-Trøndelag fylkesting om at kostnadesrammen må økes. Økningen gjelder Nevro-senteret og resten av byggetrinn 1 som ifølge de nye beregningene vil koste 1.394 millioner kroner.

Avtalen med staten har en kostnadsramme på til sammen 7,3 milliarder kroner. Det nye regionsykehuset skal etter planen stå ferdig i 2010.

Data og enerom Ifølge pressemeldingen har kostnadene økt fra innerst til ytterst i Nevrosenteret og resten av første byggetrinn.

- Både miljømessige og tekniske forhold krever høyere ramme enn antatt. Også kostnadene innen data og elektronikk bør justeres opp for å nå en nødvendig kvalitet. Det samme gjelder for å oppnå ønsket kvalitet for pasientene, blant annet enerom. I tillegg kommer kostnader for fasader og andre bygningsmessige kvaliteter, inneklima og ENØK-tiltak, som er satt for lavt. Kravene til sykehushygiene og pasientsikkerhet er også skjerpet på grunn av EØS-tilpasning, heter det.

NTB/Dagbladet :på nettet