<strong>FERDIG SOM NYHETSDIREKTØR:</strong> Per Arne Kalbakk skal ikke lenger lede NRKs nyheter. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
FERDIG SOM NYHETSDIREKTØR: Per Arne Kalbakk skal ikke lenger lede NRKs nyheter. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

Ferdig som sjef for NRKs nyheter

Per Arne Kalbakk byttes ut som nyhetsdirektør i NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyhetsdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk, er avsatt og går inn i ny jobb i NRK, i en nyopprettet stilling som etikkredaktør. 

Det brekrefter Kalbakk overfor Dagbladet. 

Når Kalbakk nå går over i ny NRK-jobb er det etter 18 år som redaksjonell leder. Han etablerte Nyhetsdivisjonen i NRK i 2013, og var Thor Gjermund Eriksens argeste konkurrent til jobben som ny NRK-sjef samme år. 

Enige om å gå frivillig Kilder i NRK forteller Dagbladet at nyheten kom svært overraskende på journalistene i NRK. 

Per Arne Kalbakk har de facto fungert som Eriksens høyre hånd etter sistnevnte vant kampen om toppjobben i NRK for to år siden, og seinest i sommer var Kalbakk fungerende kringkastingssjef mens Eriksen var på ferie.

- Jeg har sittet som direktør i sju år, først som programdirektør og deretter som nyhetsdirektør. Nå syns Thor Gjermund at det kan være på tide med et skifte. Når han syns det, så er det ikke så mye for meg å si på det, sier Kalbakk til Dagbladet. 

- Har du gått frivillig?  

- Ja, vi har blitt enige om det.

- Er det trist?  

- Det er alltid vemodig med skifter. Men jeg har hatt en utrolig spennende jobb, og skal inn i en annen spennende jobb. Jeg er glad i NRK, og ser fram til å fortsette å jobbe i NRK, sier den avsatte nyhetsdirektøren. 

Ny jobb i NRK Kalbakk får nå ansvar for å utvikle redaktørmøtet i NRK med fokus på redaksjonell etikk I tillegg skal han utarbeide og gjennomføre et faglig opplegg for alle NRKs journalister med jevne mellomrom. Kalbakk går likevel langt i å antyde at han helst skulle blitt værende i jobben som nyhetsdirektør. 

- Når jeg først skal slutte som nyhetsdirektør er jeg veldig glad for å kunne jobbe rendyrket med redaksjonell etikk. Det er et avgjørende viktig område for journalistikkens tillit i befolkningen fremover, sier han til statskanalen.   

Det er foreløpig uklart hvem som erstatter Kalbakk som den mektigste mannen eller kvinnen i norske nyheter. Kalbakk har den siste tida ledet prosessen med å fornye nyhetene på NRK. Blant annet har han lagt ned «Aktuelt» med Ole Torp, og samtidig måtte kutte store summer og legge ned satsingsområder som følge av stramme budsjetter fra kulturminister Thorhild Widvey (H). 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer