Ferdig som statsminister?

Nasjonalforsamlingen i Italia skal stemme over mistillitsforslag i morgen.

SKANDALEOMBRUST: Italias statsminister Silvio Berlusconi kjemper for sitt politiske liv. Her fortviler han under en debatt i det italienske overhuset i dag. Foto: Scanpix
SKANDALEOMBRUST: Italias statsminister Silvio Berlusconi kjemper for sitt politiske liv. Her fortviler han under en debatt i det italienske overhuset i dag. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ventet at resultatet av avstemningen blir svært jevn, og sju folkevalgte skal fortsatt være usikre på hva de vil stemme.

Tre av disse er høygravide kvinner fra opposisjonspartiene, og det er usikkert om de i det hele tatt vil være i stand til å stemme i morgen kveld. Mistillit fra tidligere alliert Hovedpersonen bak mistillitsforslaget er Berlusconis tidligere allierte Gianfranco Fini, som er president i underhuset og tilhører et annet av regjeringspartiene.

Han har spilt hardt på at Italia ikke kan ha en statsminister som stadig er innblandet i nye skandaler, og har fått med seg rundt 40 politikere i å gå imot Berlusconi, med mål om en mindre høyreradikal politikk.

- Må gå av Det jobbes nå intenst i begge blokker om å sikre seg de avgjørende stemmene som kommer både fra opposisjonspolitikere og medlemmer av regjeringspartiene.Overlever ikke Berlusconi tillitsvotumet i morgen kveld, må han gå av, men ifølge Reuters er det lite trolig at Berlusconi har stilt kabinettspørsmål uten at han er sikker på å vinne avstemningen.

- Den umiddelbare effekten av avstemningen blir at Berlusconi konsoliderer makten, sier statsviteren ved Det amerikanske universitetet i Roma, James Walton.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer