Ferdig som TV-stjerne?

- Min klient har et PR-problem, erkjenner advokat Morten Kjensli om problemene som tårner seg opp rundt Hallvard Flatland. Flere eksperter tror at hans tid som TV-stjerne kan være ute - uansett hva som skjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-kjendisen kjemper på tre fronter for sitt navn, sitt rykte og sin framtidige TV-karriere. Han kjemper mot:

  • Mistankene om juridiske ulovligheter vedrørende Monaco-kontoen sin.
  • Mistankene om tillitsbrudd overfor TV2 ved kjøp og salg av aksjer i forhold til rollen som programleder i aksjeprogrammet «Fredagsbørsen».
  • De stadig tilbakevendende antydningene om at han er involvert i den tiltalte travkusken Atle Hamres liv og økonomi.

«Skapt av media»

Flatlands advokat Morten Kjensli sier at superkjendisen er oppegående, men føler seg unødvendig hardt behandlet.

- Hallvard har for tida et PR-problem som delvis er skapt av media, hevder han.

- Mener du at Flatland ikke har bidratt selv?

- Bare i ytterst begrenset grad, mener Kjensli, som i går hadde et timelangt møte med den mediesky mediekjendisen.

- Jeg rådet ham til ikke å uttale seg til media.

- Hvorfor munnkurv, hvorfor ikke sannheten og ferdig med det?

- Fordi uansett hva Hallvard sier på dette tidspunktet, vil hans uttalelser skape flere spekulasjoner enn de avliver.

Ikke et pip

Advokaten hyrer nå skatteeksperter til å levere en såkalt juridisk betenkning. Han vil finne ut om klienten Flatlands konto i Monaco har betydning for ham som skatteyter.

- Med andre ord - hvorvidt han har brutt straffeloven og/eller likningsloven?

- Nei, ingen av delene. Hallvard Flatland har åpenbart ikke gjort noe ulovlig. Det er snakk om å få en fortolkning av regelverket, sier Kjensli. Før betenkningen foreligger vil ikke Flatland ytre et pip.

Det har han for så vidt ikke gjort på mange uker - med unntak av en pressemelding og et intervju med Knut Olsen i NRK sist fredag.

Kjensli sier han ikke snakket med Flatland om forholdet til TV2 på møtet i går.

- Det ble ikke nevnt.

NJ-leder skeptisk

Medieeksperter Dagbladet har snakket med, tror Flatland vil få slite. Olav Njåstad, leder i Norsk Journalistlag, sier:

- Det kan se ut som om hans omdømme er varig svekket. Jeg er usikker på om TV2 kan satse på Flatland som lørdagsunderholder uansett hva som nå skjer. Det er uheldig for enhver journalist å bli koblet til lysskye forhold, og ekstra uheldig for en journalist som er profilert og kjent.

John Peter Tollefsen var Flatlands makker i «Fredagsbørsen» for to år siden. Han leder Stiftelsen AksjeNorge og er tidligere informasjonssjef ved Oslo Børs:

- Jeg har vridd hodet og forsøkt å huske om Hallvard kunne hatt noe med eierforholdene i Globus Asset Management å gjøre. Men jeg kan ikke huske detaljene godt nok. Det jeg vet, er at Hallvard kjente et par av folkene bak selskapet. Men han la aldri føringer om hva som skulle fokuseres på i hvert enkelt program, hevder Tollefsen. Om de siste dagers avsløringer sier han:

- En eventuell skjult agenda vil være fryktelig negativt. Jeg har alltid vært skeptisk til å drive «butikk i butikken». Dersom beskyldningene er korrekte, tror jeg Hallvard kan være ferdig som TV-personlighet. Uansett skal det godt gjøres om TV2 beholder ham, tror eks-partneren.

Artistformidleren Petter Sandberg i Sirkusgruppen er ikke enig:

- Dersom Flatland har rent rulleblad, tror jeg han kan fortsette. Dan Børge Akerø kom tilbake, selv om han ble «tatt» for sin omgang med aksjer, påpeker Sandberg.

SLITER: Hallvard Flatland kjemper på tre fronter: for sitt, sitt rykte og sin framtidige tv-karriere. Dette bildet ble tatt under en befaring på en omstridt hytte i Uvdal i forbindelse med Atle Hamre-saken.