Ferdigfrankerte postkort til jul

Selvklebende frimerker er ikke den eneste overraskelsen Posten har hatt på lur. Denne uken tilbys publikum ferdigfrankerte postkort sånn at folk kjapt kan få unna de obligatoriske julekortene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I første omgang er det ment som et prøveprosjekt. På postkontorer i Oslo, Akershus og Sør-Trøndelag vil det bli solgt julepostkort påtrykt frimerker lik motivet fra de selvklebende julemerkene. Portoen gjelder for Norge.

Under tittelen Norske mestere, gir Posten ut fem kort med motiver hentet fra julefeiringen og malt av norske kunstnere. Malerne er Frits Thaulow (3 motiv), Gerhard Munthe (1 motiv) og Axel Ender (1 motiv).

Utgivelsesdagen er onsdag 26. november, opplaget er på 40.000 og kortene er utformet av designeren Enzo Finger.

Samleområde

Såkalt helpost har lenge vært et definert samleområde, men de norske ferdigfrankerte postkortene som hittil har vært utgitt på dette feltet, har stort sett vært svært så ordinære og kjedelige.

Dersom dette slår an, vil Posten gjøre det til et permanent produkt ved blant annet å lage turistpostkort med lokal tilknytning. Videre er det lagt opp til å etablere kortene som et samleområde.

Tidlig neste høst vil Posten vurdere de ferdigfrankerte postkortenes fremtid. Dersom resultatet er godt, vil disse utgivelsene bli mer eller mindre permanente i årene fremover.

(NTB)