Ferdselsforbud på grunn av farlig bjørn

En skadeskutt bjørn i Roktdalen i Snåsa kan være farlig for fotgjengere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Politimesteren i Nord-Trøndelag utsteder torsdag et ferdselsforbud i et område ved Roktdalen i Snåsa. En skadeskutt bjørn i området kan være farlig for fotgjengere.

Lensmann Arnstein Wagnild i Snåsa tok torsdag formiddag initiativ til et politirådsmøte om ferdselsforbud etter at en bjørn ble skadeskutt, men ikke drept, i Snåsa natt til torsdag.

- Politimesteren er nå i ferd med å utstede ferdselsforbud i et område rundt Roktdalen. Det er snakk om et område på 10 kvadratkilometer, hvor det også går en bilvei. Jeg presiserer at det er for fotgjengere det er ferdselsforbud, ikke for biltrafikk, sier Wagnild til NTB.

Blodspor Statens naturoppsyn (SNO) leder nå letingen etter den skadeskutte bjørnen. De har funnet blodspor som gjør at de er sikre på at bjørnen befinner seg innenfor området det nå blir ulovlig å ferdes i.

- Vi tar utgangspunkt i at en såret bjørn er farlig for mennesker. Derfor ser vi oss nødt til å ta denne avgjørelsen for å sikre folks trygghet, sier Wagnild.

Binne felt Det er fellingsløyve på bjørn både i Grong og Snåsa i Nord-Trøndelag, men i løpet av natta ble en binne felt ulovlig i Grong.

Et jaktlag felte binna på Folmerfjellet i Grong ved 5-tiden i natt, men det viste seg at hun hadde en unge.

- Det er i strid med tillatelsen til bjørnefelling. Årsaken er at binna hadde en unge, som nå går alene i skogen, sier operasjonsleder Svein Olav Bruun i Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Bjørnungen vil tas hånd om av naturforvaltningen, ifølge adressa.no.

Politiet etterforsker saken.

(NTB)