Ferdskriveren likevel ikke funnet

Franske myndigheter sier de bare har funnet nødpeilesenderen fra Airbus-flyet som styrtet.

STYRTET: Det var dette flyet som styrtet i morgentimene tirsdag. Her er Airbus 310-maskinen avfotografert på flyplassen i Djibouti i april 2008. Foto: AFP PHOTO/PHILIPPE ROCTY/SCANPIX
STYRTET: Det var dette flyet som styrtet i morgentimene tirsdag. Her er Airbus 310-maskinen avfotografert på flyplassen i Djibouti i april 2008. Foto: AFP PHOTO/PHILIPPE ROCTY/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Franske myndigheter avviser nå at ferdskriveren fra det styrtede Airbus-flyet er lokalisert, slik det ble meldt tidligere i dag.

- Flyets nødpeilesender er funnet, men ikke ferdskriveren og taleregistratoren. Det kan ha oppstått noe forvirring, heter det i en uttalelse fra det franske utenriksdepartementet, ifølge CNN.

Den forsterkede oransje stålboksen, på engelsk omtalt som den svarte boksen, samler data fra instrumentene, motorene og flykroppen, mens taleregistratorene lagrer alt som blir sagt i cockpiten.

Boksen, som sender ut signaler i 30-45 dager etter en styrt, kan gi avgjørende svar på hva som førte til ulykken.

Én overlevende
Det var tirsdag morgen at Airbus 310-maskinen fra det jemenittiske flyselskapet Yemenia styrtet i Indiahavet i nærheten av øystaten Komorene.

Av de 153 personene om bord, er 13 år gamle Bahia Bakari den eneste overlevende som er funnet.

- Bahia ble kastet ut og befant seg plutselig ved siden av flyet, forteller jentas far, Kassim Bakari, til franske RTL.

Han beskriver datteren som skjør og «ikke engang en god svømmer».

Av de 153 om bord på ulykkesflyet var 66 franskmenn og 54 fra Komorene.

Dårlig vær
Det var dårlig vær og røff sjø da flyet forsvant fra flyplassens radar like før beregnet landing. Frankrikes transportminister, Dominique Bussereau, oppga først været som en sannsynlig årsak til ulykken.

- Opplysningene er noe vage, men det blir sagt at flyet gikk inn for landing, men avbrøt. Da det forsøkte å lande på nytt, gikk det galt, sier Bussereau.

Han sa først at det var lite som tydet på at feil på flyet var årsaken til ulykken, men senere på dagen forandret han oppfatning.

- Flyet ble undersøkt av franske luftfartsmyndigheter i 2007, og det ble påpekt en rekke feil. Flyet har ikke vært i Frankrike siden den gang, understreket Bussereau til kanalen I-tele, via Reuters.