Fergekrasj gir køkaos i alle bauger og kanter

Passasjerene fortviler.

ULYKKE: Problemer med styringssystemet med ferjas ene propell var årsaken til at Bastø 2 krasjet inn i kaia i dag tidlig. Dette har ført til lange køer for bilistene som skal over fjorden mellom Østfold til Vestfold. Foto: Dagbladet-tipser
ULYKKE: Problemer med styringssystemet med ferjas ene propell var årsaken til at Bastø 2 krasjet inn i kaia i dag tidlig. Dette har ført til lange køer for bilistene som skal over fjorden mellom Østfold til Vestfold. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fortvilte bilister må vente i kø etter at en av fergene mellom Horten og Moss, Bastø 2, krasjet inn i fergekaia i Horten i dag tidlig.

Daglig leder Olav Brein i Bastø Fosen sier at noe galt med styringssystemet med ferjas ene propell var årsaken til ulykka.

- Det førte til at det gikk litt for fort. Det er små skader på ferja og en trailer fikk skader. Heldigvis førte det ikke til noen personskader, men ferja er tatt ut av trafikken. Det er uvisst hvor lenge, sier Brein.

Lange køer Han sier at det, sammen med at Oslofjordtunellen er stengt etter brannen i forrige uke, fører til lange køer.

- Bilistene må nok regne med en time eller to i kø, men jeg tør nesten ikke svare for da kjører de vel rundt og der er det også mye trafikk, sier han.

Passasjer Arnt Folvik ankom kaia i Horten klokka 07.55 i dag tidlig. Halvannen time seinere, klokka 09.19, fikk de endelig kjøre om bord i ferga som skulle ta dem over fjorden til Moss.

- Folk er sinte og oppgitt, sier han til Dagbladet.

Fortviler - Dette er den eneste forbindelsen mellom Østfold og Vestfold for øyeblikket fordi Oslofjordtunnelen er stengt, og da blir folk fortvilte fordi det ikke finnes andre alternativer. Mange skal fly fra Rygge eller Gøteborg. Det blir totalt kaos, sier han.

Olav Brein i Bastø Fosen beklager overfor passasjerene.

- Det er klart dette er maks uheldig. Det er ingen som liker dette, sier Brein.

- Ingen klager Vaktoperatør ved Veitrafikksentralen, Bjørn Andersen, sier imidlertid at de ikke har fått inn noen klager på grunn av køer i forbindelse med fergeulykka.

LANGE KØER: Slik så det ut på fergekaia i Horten i dag tidlig. Foto: Dagbladet-tipser
LANGE KØER: Slik så det ut på fergekaia i Horten i dag tidlig. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer

- Det er klart det blir litt lenger ventetid når en ferge blir borte, men nå skal de tre andre fergene gå kontinuerlig, sier han.

Fergeulykka kommer dagen etter veikaoset som følge av togstansen i Oslo-området. I dag tidlig var det også store køer på vei inn mot Oslo.

Problemene i kø Ved 7.30-tiden tirsdag snirklet trafikken seg framover fra Holmen på E18 og innover mot Lysaker. Nordfra på E6 gikk det også tregt fra Skedsmovollen og inn mot sentrum.

Nå skal imidlertid trafikken ha løsnet, melder Veitrafikksentralen.

Ved 11-tiden i dag skal NSB og Jernbaneverket oppsummere de to siste dagenes trafikkproblemer i Oslo.

MÅ VENTE: Daglig leder Olav Brein i Bastø Fosen tør ikke si nøyaktig hvor lenge bilistene må vente før de kommer seg over Oslofjorden. Foto: Dagbladet-tipser
MÅ VENTE: Daglig leder Olav Brein i Bastø Fosen tør ikke si nøyaktig hvor lenge bilistene må vente før de kommer seg over Oslofjorden. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer