Fergekrasj gir køkaos i alle bauger og kanter

Passasjerene fortviler.

ULYKKE: Problemer med styringssystemet med ferjas ene propell var årsaken til at Bastø 2 krasjet inn i kaia i dag tidlig. Dette har ført til lange køer for bilistene som skal over fjorden mellom Østfold til Vestfold. Foto: Dagbladet-tipser
ULYKKE: Problemer med styringssystemet med ferjas ene propell var årsaken til at Bastø 2 krasjet inn i kaia i dag tidlig. Dette har ført til lange køer for bilistene som skal over fjorden mellom Østfold til Vestfold. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fortvilte bilister må vente i kø etter at en av fergene mellom Horten og Moss, Bastø 2, krasjet inn i fergekaia i Horten i dag tidlig.

Daglig leder Olav Brein i Bastø Fosen sier at noe galt med styringssystemet med ferjas ene propell var årsaken til ulykka.

- Det førte til at det gikk litt for fort. Det er små skader på ferja og en trailer fikk skader. Heldigvis førte det ikke til noen personskader, men ferja er tatt ut av trafikken. Det er uvisst hvor lenge, sier Brein.

Lange køer Han sier at det, sammen med at Oslofjordtunellen er stengt etter brannen i forrige uke, fører til lange køer.

- Bilistene må nok regne med en time eller to i kø, men jeg tør nesten ikke svare for da kjører de vel rundt og der er det også mye trafikk, sier han.

Passasjer Arnt Folvik ankom kaia i Horten klokka 07.55 i dag tidlig. Halvannen time seinere, klokka 09.19, fikk de endelig kjøre om bord i ferga som skulle ta dem over fjorden til Moss.

- Folk er sinte og oppgitt, sier han til Dagbladet.

Fortviler - Dette er den eneste forbindelsen mellom Østfold og Vestfold for øyeblikket fordi Oslofjordtunnelen er stengt, og da blir folk fortvilte fordi det ikke finnes andre alternativer. Mange skal fly fra Rygge eller Gøteborg. Det blir totalt kaos, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.