Fergemannskapet så brannen

HARAMSØY (Dagbladet): Mannskapet på bilferga «Tingvoll» oppdaget røyk fra huset til familien da de ved 9.30 tida var i ferd med å gå fra kai på Haramsøy. Brannsjefen var tilfeldigvis passasjer om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I løpet av kort til var 13-14 personer fra det frivillige brannkorpset på plass. Det var en tøff oppgave for mannskapet som tacklet jobben fint, sier brannsjefen i Haram kommune Stig Fjørtoft.

Sammen med ordfører Oddbjørn Vatne tok de seg i går ettermiddag en matbit på øyas kafe. Ordføreren ledet kommunens beredskapsarbeid etter katastrofebrannen.

- Dette er en tragedie for hele kommunen og for dette lille lokalsamfunnet spesielt. Vi har opplevd at ett menneske har mistet livet i brann tidligere. Her mister vi fire. Dette gjør et sterkt inntrykk på alle, sier Oddbjørn Vatne.

- Dette dreier seg om en familie som har slått rot her. Det blir store tomrom både i barnehage og på barneskolen etter de vi har mistet, sier ordføreren som selv bistod direkte i arbeidet med å gi politiet bistand etter tragedien.