Fergepassasjerene blir fra seg av begeistring når de får se dette

- Det rørte meg til tårer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Passasjerene som torsdag var om bord i ferga som går mellom Galiano Island og Tsawwassen i Canada, fikk seg en tur de sent vil glemme.

På vei over Howe Sound fikk de nemlig selskap av en flokk delfiner, som svømte side om side med ferga til stor begeistring for passasjerene.

Rob Maguire har reist med ferga i et års tid, men har aldri før sett noe liknende. Derfor sørget han for å forevige det sjeldne synet på film.

Se den utrolige videoen øverst i saken.

- Jeg snakket med en av de ansatte på ferga, som har jobbet på denne ruta i 25 år, og han hadde heller aldri sett noe som dette før, forteller Maguire til Global News.

Ble rørt til tårer De rundt tusen delfinene holdt følge med ferga i rundt tre minutter, og tok nesten pusten fra flere av fergepassasjerene. Diane Williams stod ved siden av Maguire da delfinflokken passerte, og i videoen er det ingen tvil om hva hun syntes om opplevelsen.

«Det var absolutt fantastisk. Det rørte meg til tårer. Jeg har reist med ferga i 35 år og har aldri sett noe som dette før,» skriver hun i kommentarfeltet til videoen, hvor hun også takker Maguire for videoen.

Fergepersonellet informerte samtlige om bord om delfinflokken over høyttaleranlegget, og Maguire forteller at stemningen raskt forandret seg etter det:

- Det var i utgangspunktet en ganske stille fergetur. Men etter at delfinene dukket opp ble alle veldig gira, og fremmede begynte å snakke sammen om det som hadde skjedd.

- Helt unikt Lance Barrett-Lennard, leder ved hval- og delfinforskning ved Vancouver Aquarium, har ved hjelp av flybilder fastslått at delfinflokken bestod av hvitsidede stillehavsdelfiner, og at disse ofte svømmer i flokk, noen ganger så mange som opp til 2000.

- Det unike ved dette er at de svømmer i så stor flokk i Howe Sound, sier han, og forteller at det er første gang de har fått rapporter om så mange delfiner i dette området.

Barrett-Lennard sier det er vanskelig å spå hvor lenge delfinflokken blir værende i området.