Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ferger stoppet, fly tvunget til å snu og tak blåst av

Uvær i nord skaper trøbbel

Deler av taket på et forretningsbygg i Salangen i Troms ble tatt av vinden som herjet søndag. Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-Nyheter / NTB scanpix
Deler av taket på et forretningsbygg i Salangen i Troms ble tatt av vinden som herjet søndag. Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-Nyheter / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uvær skaper problemer for både fly, båter og biler i Nordland og Troms.

Kuling og stormkast stoppet mange av ferge- og båtrutene i Troms søndag ettermiddag, melder NRK. Tjukke isflak fra Laksfjorden på Senja over Gisundet og mot Finnsnes gjorde at blant annet hurtigbåten fra Troms via Finnsnes til Harstad måtte innstilles. Søndag kveld settes det opp buss for båt, melder Troms fylkestrafikk.

Glatt føre har ført til stengte veier og utforkjøringer i Nordland.

– Det er speilglatt. Man bør absolutt la bilen stå, dersom det ikke er ytterst nødvendig å kjøre, opplyser politiet på Helgeland til NRK.

Både E6 og E12 var stengt søndag ettermiddag på grunn av dårlig føre. Vegtrafikksentralen er ute på veiene, ifølge politiet.

Avinor melder at ettermiddagsflyene fra Oslo ikke fikk landet i Bodø, men måtte fly sørover igjen. Grunnen var det lave skydekket.

Flere fergesamband er stengt også i Nordland, og Narvikfjellet er stengt på grunn av uvær. I Hadsel kommune tok vinden tak i et naust og knuste det oppå en bil hvor en mann hadde søkt tilflukt. Han slapp uskadd fra hendelsen, men både samboeren og naboen trodde han var død under plankehaugen, skriver NRK.

De sterke vindkastene søndag formiddag sørget for at deler av taket på Jensen Elektriskes bygg i Sjøvegan-sentrum blåste av, melder Salangen-Nyheter. Ingen biler eller folk ble truffet av bølgeblikkplatene, men en dugnad måtte til for å få taket vekk igjen.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling