Fergies mor omkom

Den britiske kongefamilien er på nytt rammet av en tragisk bilulykke. Lørdag kveld ble Susan Barrantes (61), moren til prins Andrew's ekskone, hertuginne Sarah av York, drept i en frontkollisjon i nærheten av El Pucara i Argentina. Hertuginnen avbrøt sin ferie hos den italienske kjæresten, grev Gaddo della Gherardescai , og reiste tilbake til London da hun fikk dødsbudskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 61 år gamle kvinnen ble trolig drept momentant da Land Roveren hun kjørte frontkolliderte med en van på landeveien ved den argentinske byen Tres Lomas sørvest for Buenos Aires lørdag kveld.

-En 25 år nevø av hertuginnens mor, som var passasjer i bilen, overlevde ulykken. Også sjåføren av vanen slapp fra det hele med mindre saker, opplyser politikommisær Hector Dimas Molineuvo ved politistasjonen i Tres Lomas til nyhetsbyrået AP.

Bilulykken skjedd vel 50 kilometer like i nærheten av den argentinske gården som Sarah's mor har bodd på de siste årene, heter det i en pressemelding fra familien.

-Hertuginnen er svært oppskaket over det som har skjedd, og hun reiste til Argentina i går kveld, sier hennes pressetalskvinne Kate Waddington til britiske medier.

Hertuginnen - som blir kalt 'Fergie' var på ferie i Italia hos sin nye kjæreste, grev Gaddo della Gherardesca, sammen med sin yngste datter, prinsesse Eugenie (8), da hun mottok dødsbudskapet. Datteren, prinsesse Beatrice (10) var i Skottland sammen med sin far, prins Andrew.

'Fergies' mor hadde bodd i Argentina siden 1975 da hun giftet seg med den argentinske polospilleren, Hector Barrantes. Mora forlot sin første mann og deres to tenåringsdøtre - Sarah og Jane - for å flytte sammen med polostjernen. Selv om mora forlot mann og barn til fordel for sin nye flamme, har hun holdt kontakt med 'Fergie'. De to skal ha stått hverandre nær.

Buckingham Palace kunngjorde i går at dronning Elizabeth og prins Philip - som er på statsbesøk i Malaysia - er sjokkerte og lei seg over det tragiske dødsfallet til hertuginnens mor.

DYPT SAVNET: Ferigie og hennes mor, Susan Barrantes (bildet), skal ha hatt et nært forhold.