- Ferguson-opptøyene og måten mediene dekker det, viser hvor polarisert USA er

Det sier statsviter Are Tågvold Flaten som var i Missouri da opptøyene brøt ut i sommer.

RASER MOT POLITIET:  Demonstranter møter politibarrierer i Ferguson tirsdag kveld. Opptøyene brøt i første omgang i sommer da 18-årige Michael Brown ble skutt av en politimann. FOTO: NTB SCANPIX
RASER MOT POLITIET: Demonstranter møter politibarrierer i Ferguson tirsdag kveld. Opptøyene brøt i første omgang i sommer da 18-årige Michael Brown ble skutt av en politimann. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): -  Folks virkelighet i USA er svært sprikende og den avhenger av hvilke medier man forholder seg til, sier Are Tågvold Flaten, statsviter og redaktør i Amerikanskpolitikk.no. 

Drapet på den afroamerikanske 18-årige Michael Brown 9. august har utløst voldsomme opptøyer i Ferguson, en forstad til storbyen St. Louis i Missouri. Da en storjury mandag besluttet at politimannen Darren Wilson, som skjøt Brown med seks skudd,  verken skal tiltales for overlagt eller uaktsomt drap på den svarte 18-åringen Michael Brown i august, brøt protestene ut igjen. 

- Enige med storjuryen Tågvold Flaten har bodd to år i Missouri, en delstat der etnisk hvite er i et klart flertall. Han var selv i Missouri i sommer da de første opptøyene brøt ut, men ikke i St. Louis.

-  Mange av de som stiller seg kritiske til dekningen av opptøyene i Ferguson, og som mener mediene har bidratt til å hause opp saken, setter sin lit til politimannens forklaring og hans rett til å forsvare seg i situasjonen som oppstod. I etterkant av storjuryens avgjørelse har det kommet fram flere detaljer om hendelsesforløpet i august, men vektleggelsen og forståelsen av disse avhenger tildels av hvilke medier man forholder seg til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer