Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ferie foran Kollen-høring

- Feigt å stikke av.

 SEPTEMBER 2009:  Gammel elg og snart ny bakke: nye Holmenkollen skal etter siste planer være klar til prøve-VM kommende vinter, til 600 millioner kroner mer enn planlagt. Foto: JON-Michael JOSEFSEN, SCANPIX.
SEPTEMBER 2009: Gammel elg og snart ny bakke: nye Holmenkollen skal etter siste planer være klar til prøve-VM kommende vinter, til 600 millioner kroner mer enn planlagt. Foto: JON-Michael JOSEFSEN, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgått byråd for næring og idrett i Oslo, Anette Wiig Bryn (Frp), kan ikke delta på den åpne Holmenkollen-høringen onsdag i neste uke. I stedet reiser hun på ferie den dagen.

Anette Wiig Bryn måtte gå som byråd 17. august, etter at en rapport avslørte en ny sprekk i Holmenkollen-utbyggingen på 600 millioner kroner.

Komitésekretær Arne Berge i Oslo kommune opplyser til VG at den tidligere byråden for næring og idrett i Oslo ble innkalt til høringen 24. august. Tirsdag meldte hun at hun ikke hadde anledning til å delta, fordi hun reiser på ferie onsdag, samme dag som høringen.


- Feigt å stikke av

- Vi har ingen formelle virkemidler for å tvinge henne. Men det er rimelig feigt å stikke av når vi prøver å belyse alle fakta i saken. Jeg tror nok dette passer resten av byrådet bra, sier SVs gruppeleder i Oslo bystyre, Knut-Even Lindsjørn til VG.

Det er samferdsels- og miljøkomiteen som arrangerer den åpne høringen.

Komitéleder Rune Gerhardsen (Ap) kaller Wiig Bryns beslutning om ikke å møte for «veldig spesiell.»

- Hun er ikke byråd lenger, og da kan vi ikke pålegge henne å møte. Men jeg mener at hun i kraft av sin fortid har noe i nærheten av en plikt til å bidra til en oppklaring av disse spørsmålene, sier Gerhardsen.

Skianlegget i Holmenkollen, som etter planen skal stå klart til prøve-VM neste år, er nå beregnet til å koste 1,8 milliarder kroner. (NTB).

 

 SEPTEMBER 2006:  Smil og hoppbakke: byråd Anette Wiig Bryn (Frp) poserer foran gamle Holmenkollen etter at hun på vegne av Oslo kommune har inngått avtale med kulturminister Trond Giske om Statens medvirkning til regningen for nye Holmenkollen. Foto: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX.
SEPTEMBER 2006: Smil og hoppbakke: byråd Anette Wiig Bryn (Frp) poserer foran gamle Holmenkollen etter at hun på vegne av Oslo kommune har inngått avtale med kulturminister Trond Giske om Statens medvirkning til regningen for nye Holmenkollen. Foto: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling