Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ferie? Nei takk!

NEW YORK (Dagbladet): - Jeg er klin gær'n, det vet jeg jo, utbryter Jon Bon Jovi. En av rockens største sexsymboler er nå også blitt filmstjerne. Det siste året har arbeidsnarkomane Bon Jovi spilt inn fire filmer i tillegg til å skrive og spille inn et nytt album.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For tida spiller jeg inn TV-film om natta og spillefilm på dagtid. Men jeg er virkelig lykkeligst når jeg jobber.

Selv om Jon er oppglødd over sitt hektiske arbeidsprogram, kjemper han for å holde seg våken når Dagbladet møter ham i et fotostudio i New Yorks West Village. Han er her for å fotograferes for sitt andre soloalbum, «Destination Anywhere».

Som forventet er han kledd i svart Versace-T-skjorte og -jeans (han er modellen i deres siste kampanje), og han drikker litervis med kaffe, røyker sine Marlboro Lights og snakker i ett sett - alt for å holde seg våken.

Lite søvn

Og superstjernen har god grunn til å være utslitt. Hele natta har han filmet «Destination Anywhere» med Demi Moore og Whoopi Goldberg, en times drama han selv har skrevet og som inneholder fem sanger fra det nye albumet.

Etter fotografering bærer det til innspillingen av Ed Burns' «Long Time, Nothing New», hvor han spiller mot Lauren Holly. Det er bare tid til en tre-timers lur mellom prosjektene.

Men er ikke dette litt mye av det gode, selv for en arbeidsnarkoman?

- Jeg har hatt avbrekk i et par uker av gangen og hver gang hatet jeg det, tilstår Jon. - Ferie er ikke noe for meg. Jeg liker jobbing. Men til tider går det ut over familien min.

Bon Jovi giftet seg i 1989 med ungdomsskolekjæresten Dorothea, og paret har to barn, Stephanie (4) og Jesse James (2).

Rastløs

John Duigans «The Leading Man», hvor Jon spiller mot Lambert Wilson og Barry Humphries, er hans første hovedrolle på film. Men å spille hovedrollen i denne filmen var slettes ikke nok for den rastløse sangeren og komponisten som har solgt 75 millioner album og ustanselig turnert kloden med sitt band, Bon Jovi.

Nei, innimellom filmopptakene skrev Jon tolv sanger for sitt nye album.

- Det er så mye ventetid under filminnspillinger, forklarer Jon.

- Du sitter alltid der i traileren og venter på at de skal sette opp neste scene. Og hva skal du ellers fordrive tida med? Så jeg tar med meg gitaren og spiller, og når jeg spiller kommer sangene av seg selv.

Albumet ble innspilt samtidig som Jon spilte inn filmene «Little City» (hvor han spiller mot Penelope Anne Miller) og «Homegrown» (motspillere: Jamie Lee Curtis og Oscar-vinner Billy Bob Thornton).

- Manusene og rollene jeg har spilt har influert albumet, forteller Jon.

Den første singelen fra albumet er «Midnight in Chelsea», produsert av Eks-Eurythmics Dave Stewart. De to ble introdusert av Demi Moore da hun inviterte dem til å spille med hennes ektemann Bruce Willis på en fest i London.

- Dave og jeg kom så godt overens at vi bestemte oss for å skrive noe sammen, og «Midnight in Chelsea» er vårt første forsøk.

Alle som kom innom studioet under innspillingen av «Destination Anywhere» endte opp på albumet. Det inkluderte barnepiker som aldri hadde sunget, modeller som Helena Christensen, og Jons egne unger.

- På sporet «Little City» hører du noen snakke i bakgrunnen. Jeg satte bare en mikrofon ved ungene da de lekte med kona mi, smiler Jon.

- Livet mitt har forandret seg kraftig siden jeg ble far. Ikke bare livsstilen min, men tingene som inspirerer meg. Jeg er mer opptatt av sosiale problemer nå. Og jeg ser på livet med nye øyne. Jeg skjønner virkelig folk som har tonnevis av unger, for det er helt skjønt.

Etter en tid med «alkohol, drugs og bortkastede penger» tok Jon et avbrekk fra turnélivet i 1989. Han dro Amerika rundt på motorsykkel for å finne seg selv. Da han kom tilbake til New Jersey, fridde han til Dorothea og slo seg til ro. Alt i Jons liv virker nå planlagt og veloverveid, til og med fødselen av ungene.

«Kongen»

- De var planlagt og begge gangene fikk jeg Dorothea gravid på første forsøk. Kona mi kaller meg for «Kongen»! skryter Jon, som var til stede ved fødslene.

- Det var utrolig. Du tror du vet hva det er å elske et annet menneske, men før du får barn har du ikke peiling. Det forandrer deg for alltid.

Men Jon tilstår at hans kreative driv går ut over familien.

- Det er vanskelig å kombinere karrieren med rollen som far og ektemann. For tida ser jeg ungene mest på filmlocations. Heldigvis filmer jeg nå i New York, hvor vi har kjøpt en leilighet, så de kommer til lunsj og blir utover ettermiddagen.

Heldig med kona

Han stopper opp et øyeblikk. Blir tankefull.

- Jeg er heldig som har en kone som forstår min trang til å jobbe. Hun takler dette veldig bra, for hun kjenner meg så godt etter all denne tida.

Vil han beskrive henne som sin beste venn?

- Absolutt, svarer han. Ikke et øyeblikks betenkelighet.

- Hun har alltid støttet meg, i gode og dårlige tider. Og hun ga meg ungene.

Bon Jovi-pause

Med soloalbum klart og blomstrende filmkarriere på gang - betyr dette at Jon har fått nok av bandet Bon Jovi?

- Nei, jeg er fremdeles glad i bandet. Vi tar bare en pause fram til 1999. Da blir det nytt Bon Jovi-album, etterfulgt av turné. I mellomtida jobber vi på egne prosjekter, sier Jon Bon Jovi, som ikke frykter dårlige kritikker for sin nye plate.

- Du vil jo at alle skal like platene dine. Du lager ikke musikk for at folk skal hate den. Men når alt kommer til alt bryr jeg meg lite om kritikkene. Jeg har solgt over 70 millioner album, så jeg gjør det bra. Kritikere har ikke alltid satt pris på meg, men jeg må da gjøre noe riktig. For jeg er jo fremdeles i vinden.

LYKKELIG ARBEIDSNARKOMAN: Jon Bon Jovi er lykkeligst når han jobber. Nå har han laget ny plate, samtidig som han spiller inn TV-film om natta og spillefilm om dagen. Og innimellom slagene: fotografering i forbindelse med plateutgivelsen - og intervju med Dagbladet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media