Ferie og valgkamp

Er det sånn at statsministeren ikke liker å bli forstyrret av politikk?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HUSKER DU den siste vellykkete Ap-valgkampen? Var det den med «By og land, hand i hand», eller har det vært noen siden den? Den i 1981 vant Kåre Willoch på «Det åpne samfunn». Den i 1985 var en seier for Gro, som dro partiet til 40,8. Men Hagen havnet på vippen, og Gro måtte vente på ham før hun fikk erstatte Willoch. Den i 1989 ga Syse regjeringsmakta, som Anne Enger Lahnstein etter ett år ga tilbake til Gro som gave på grunn av EU-saken. Den i 1993 endte på 36,9 til tross for Gros helt suverene stilling som landsmoder, og sendte Thorbjørn Jagland ut av regjeringskontorene i 1997 fordi han bare fikk 35 prosent. Tre år, ti måneder og ett regjeringsskifte seinere ligger partiet 13 prosent under dette resultatet på meningsmålingene, med statsminister Jens Stoltenberg i regjeringskontorene.

I MEDIENE blir Jan Petersen, som i vinter la inn 50 reisedøgn rundt om i hele landet uten at riksmediene brydde seg, nå presentert overalt som «påtroppende statsminister», mens presseansvarlig Kaj-Martin Georgsens mobiltelefon går varm. Så seint som under Høyres landsmøte i begynnelsen av mai var Kjell Magne Bondevik statsministerkandidat også for en Høyre-regjering. Det var bare fru Vesla som våget å lansere Jan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer