Ferien avsluttet med ulykkeshelg

Alle var fornøyd med de lave ulykkestallene fra ferietrafikken. Så kom siste feriehelg med seks alvorlige ulykker, der fire mennesker døde og seksten ble skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juli døde 22 personer i trafikken. Ifølge Trygg Trafikk er dette de laveste tallene siden 1991 og ekspertene konkluderte med at sommeren 1999 hadde vært en god trafikksommer. I helga ble bildet forandret. Stor trafikk og varme ga mye uforsiktig kjøring de siste dagene.

Flere av ulykkene ble forårsaket av at biler havnet i motsatt kjørefelt.

Ulykkene

De mest alvorlige ulykkene i helga ga fire dødsfall og seksten mer eller mindre alvorlig skadde:

En bil havnet i motsatt kjørefelt ved avkjørselen til Oppegård på E6. Bilen traff en personbil med to personer om bord. Sjåføren fikk skadd ankelen i møtet, mens passasjeren slapp uskadd fra det. Bilen frontkolliderte deretter med en minibuss. Fire av de sju passasjerene fikk lettere skader, mens kvinnen som kjørte i feil kjørefelt og tre av passasjerene i minibussen ble alvorlig skadd.

Tre personer ble fraktet til sykehus med alvorlige skader etter at en mann i 40-årene kjørte E18 i retning Drammen, havnet i feil fil og kolliderte med en bil med retning mot Oslo. Ekteparet i 50-årsalderen som kjørte denne bilen og 40-åringen ble alle fraktet til sykehus med alvorlige skader.

Gutter drept

To gutter på 18 og 19 år omkom etter en bilulykke ved fylkesvei 602 mellom Notodden og Bolkesjø lørdag kveld. Den 19 år gamle sjåføren døde momentant av skadene, mens 18-åringen ble brakt til Ullevål sykehus med brudd- og hodeskader. Han døde av skadene i går.

En 27 år gammel mannlig motorsyklist døde lørdag formiddag av skader han pådro seg i en ulykke i Bamble i Telemark forrige torsdag. Mannen kolliderte med en personbil.

En 18 år gammel svensk gutt omkom etter at en personbil med seks svenske ungdommer kjørte av veien ved Varntrask i Hattfjelldal kommune i Nordland natt til i går. To andre ungdommer er innlagt på Mosjøen sykehus. De er ikke livstruende skadd.

Tilstanden var kritisk og ustabil for en 38 år gammel mann i går etter at bilen han kjørte havnet i fjellveggen og så på taket i Grimesvingene i Bergen. To passasjerer i personbilen kom fra ulykken uten skader, men føreren av bilen var bevisstløs da ambulansepersonellet kom fram til ulykkesstedet litt over klokka 11.00 i går. Føreren ble behandlet ved intensivavdelingen på Haukeland sykehus. Sykehuset opplyser at tilstanden er alvorlig og kritisk.

Promille

En 37 år gammel mann ble skadd da han kjørte ut av veien ved Nes i Ringerike kommune i Buskerud i går kveld. Mannen holdt på å frontkollidere med en møtende bil, og ifølge politiet var han åpenbart beruset. Ulykken skjedde på E16 sør for Nes i Ådal. 37-åringen ble brakt til Ringerike sykehus med lettere skader.

En hest døde etter en trafikkulykke på E39 ved Søyland i Vest-Agder natt til i går. Passasjerene i bilen som traff hesten kom uskadd fra ulykken, men bilen ble påført større skader.