Ferien spolert av fulle ungdommer

Sidsel Rydland (33) og Trine Melgaard (38) kjøpte uspesifisert reise til Kypros med Ving. Oppholdet på Tsokkos Holiday Hotel, der fem ungdommer skal ha misbrukt en 16-årig jente, ble fullstendig ødelagt av fyll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Får norsk advokat

Ønsker ikke aldersgrense

- Jeg trodde ikke slikt gikk an. Det er fullstendig kaos der nede, sier Trine oppgitt.

- Vi sov ikke én time sammenhengende i løpet av fjorten dager. Det var vilt kaos på hotellet. Folk gikk ut og inn som de ville. De bråket, sloss og banket i dørene. Det var helt uutholdelig, sier Sidsel Rydland og venninnen Trine Melgaard. Sammen så de fram til en etterlengtet ferietur da de satte seg på flyet med retning Kypros.

- Da vi kom fram til hotellet, oppdaget vi at dette var et partysted der alt var lov. Søppelet fløt, og musikken dundret konstant. Ingen gjorde noe for å dempe ungdommen, sier Sidsel Rydland.

De retter sterk kritikk mot turoperatøren som plasserte dem på hotellet.

Ikke overrasket

- Selv om en reiser uspesifisert, bør det være et minimum at en har mulighet til å sove om nettene. Det går ikke an å plassere voksne mennesker på et slikt sted, sier venninnene. De kommer definitivt ikke til å reise til Ayia Napa neste gang de skal på ferie. De er slett ikke overrasket over voldtekten som skal ha funnet sted på det samme hotellet.

- Folk var dopet og overstadig beruset. Vi så flere, både gutter og jenter, som var ute av stand til å gjøre rede for seg. Slike episoder har det nok vært flere av der nede, sier Melgaard.

Hun advarer foreldre på det sterkeste mot å gi barna tillatelse til å reise på slike turer.

- Der nede er det ingen som har kontroll. Verken guidene eller resepsjonisten grep inn, sier Melgaard.

Ikke

refundert

Fire dager etter at damene kom hjem, sendte de et klagebrev til Ving. Der fikk de beskjed om at de selv måtte ta ansvar for at de hadde havnet på hotellet.

- Det store tilbudet av puber, restauranter og diskoteker vil alltid trekke til seg mennesker som ønsker et slikt tilbud, og dette vil i sin tur påvirke stemningen på hotellene, skriver Ving i svarbrevet.

- Jeg kjenner ikke denne spesielle saken, men når man reiser uspesifisert, må en regne med at det er en mulighet for å havne på et slikt sted, sier administrerende direktør Petter Asperud.