Ferieparadis dropper karantene-krav

Seychellene ønsker turister velkommen.

FERIEPARADIS: Seychellene er et populært turistmål. Her fra hovedstaden Victoria. Foto: Richard Lough / Reuters / NTB
FERIEPARADIS: Seychellene er et populært turistmål. Her fra hovedstaden Victoria. Foto: Richard Lough / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Fra 25. mars kan turister ankomme øystaten Seychellene uten å gå i karantene, skriver Independent.

I januar ble det åpnet for at vaksinerte turister kunne slippe karantene, ved å legge frem dokumentasjon på at de hadde mottatt begge dosene av vaksinen.

Nå letter de enda mer på innreisereglene.

Helt uavhengig av om du er vaksinert eller ikke, kan du fra 25. mars feriere ved ferieparadiset uten å gå i karantene. Ifølge Independent kom utenriksminister Sylvestre Radegonde med gladnyheten på en pressekonferanse torsdag.

PÅGANG: Ordfører i Hemsedal kommune, På Rørby, sier de er klar for storinnrykk til kommunen i årets vinterferie. Reporter: Amanda Walnum. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer

Må vise negativ test

De som ankommer landet vil likevel måtte vise en negativ coronatest ved ankomst, og følge tiltak som bruk av munnbind, holde avstand og god håndhygiene.

Grunnen til at landet nå kan åpne opp for turister, er at de har vaksinert nesten alle innbyggerne.

- Vaksineringen har vært suksessfull. Regjeringen har gjort alt den kan for at befolkningen skal være beskyttet. Nå er vi ved det punktet at vi kan åpne grensene og starte den økonomiske innhentingen, sa Radegonde på pressekonferansen.

Det norske utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 15. april 2021.

«Alle må tenke nøye igjennom nødvendigheten av å reise», skriver UD. Samtidig utelukker ikke helseminister Bent Høie at vi kan reise allerede i mai.

- Flokkimmunitet

Seychellene stengte ned tidlig i pandemien. Nesten alle butikker, bedrifter og skoler måtte stenge i tre uker. Flyplassen ble stengt og heller ikke skip fikk ankomme med turister.

Ifølge president Wavel Ramkalawan vil de oppnå flokkimmunitet i midten av mars, når 70 000 er vaksinert. Det er 70 prosent av innbyggerne.

I underkant av 100 000 personer er bosatt på øystaten.

Landet, som i stor grad er avhengig av turisme, vaksinerte personer i turistindustrien tidlig. De var blant de første til å få vaksine, sammen med helsepersonell, skriver nyhetsbyrået AP.

I slutten av februar var 44 prosent av befolkningen fullvaksinerte - med begge doser.

TIL SALGS: Feriehuset som tidligere tilhørte Sean Connery er til salgs. Foto: Knight Frank. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Fikk vaksiner

Vaksineringen startet i januar, med 50 000 doser av den kinesiske vaksinen Sinopharm, som ble donert fra Emiratene.

Emiratenes flyselskap Etihad Airways har mye å tjene på reiser til Seychellene.

Også India donerte 50 000 AstraZeneca-vaksiner til landet. I tillegg kjøpte de selv opp 40 000 doser fra AstraZeneca.

Men landet vil ikke lette på alle coronatiltak av den grunn.

- Det vil alltid være en risiko for covid. Hvert fall fram til resten av verden har oppnådd det samme som oss, sier lege Sanjeev Pugazhendi til AP.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer