Ferieparadiset rammet av nye mystiske dødsfall

Enda en amerikaner er funnet død på Den dominikanske republikk. Det er det niende dødsfallet med uklare omstendigheter på kort tid - det andre på et par dager.

MYSTERIE I PARADIS: Den dominikanske republikk er rammet av mystiske dødsfall. Foto: Gunter Flegar/imageBROKER/REX
MYSTERIE I PARADIS: Den dominikanske republikk er rammet av mystiske dødsfall. Foto: Gunter Flegar/imageBROKER/REXVis mer

En 55-årig amerikaner ble i forrige uke funnet død på hotellrommet i Sousa på Den dominikanske republikk. Det skriver NBC.

Det er den niende amerikaneren som har dødd under mystiske omstendigheter i ferieparadiset i løpet av det siste året.

55-åringen feiret en venns bursdag på et hotell, der han altså ble funnet død. Familien leter nå desperat etter svar.

Dødsfallet kommer bare noen dager etter at en 53 år gammel kvinne ble funnet død, bare en dag etter bursdagen sin. Sønnen sier til NBC at han ikke vet grunnen til at hun døde - og at beskjeden fra ambassaden var at en test for å sjekke henne for giftstoffer ikke kunne utføres, da maskinene er ødelagt.

Ukjent dødsårsak

En grundig obduksjon gjøres nå av de ni døde. Dette kan imidlertid ta tid, alt ettersom hvor mange tester som må gjøres. Ifølge Washington Post kan det gå helt til slutten av juli før pårørende får svar.

Tre av dødsfallene skjedde i løpet av bare ei uke og på det samme luksushotellet Grand Bahia Principe Hotel La Romana.

Myndighetene i Den dominikanske republikk har konkludert med at to av dem, et amerikansk par, døde av lungesvikt og vann i lungene. Mens den tredje, en amerikansk kvinne, døde av hjertesvikt, lungesvikt og vann i lungene.

De fleste av disse skal dessuten peke mot liknende dødsårsaker: Hjerteinfarkt og respirasjonsproblemer. Den endelige dødsårsaken til flere av turistene er likevel ukjent, men likhetene har vekket mistanke hos flere av de pårørende. Blant annet er det meldt at flere av dødsfallene skal ha kommet etter at personen har tatt en drink fra minibaren før de plutselig ble alvorlig syke.

Andre alvorlige sykdomstilfeller skal nemlig ha rammet turister i feriepardiset.

- Beklagelig

Dødsfallene, i tillegg til en skyting og et angivelig overfall, har ført til negativ mediedekning for Den dominikanske republikk.

Øystatens turistminister, Francisco Javier Garcia, nå går ut og insisterer på at det er en trygg reisedestinasjon.

- Sakene er svært beklagelige, men isolerte. Etterforskningen av sakene prioriteres høyt av både oss og det nasjonale politiet. Vi ber politiet om å benytte seg av alle sine ressurser, i henhold til å finne svar så fort som mulig, sier Garcia i en uttalelse til CNN.