Ferieparadisets mørke side: - Jeg var livredd

Den thailandske øya Koh Tao anses som et yndet reisemål. Men de siste åras hendelser på øya, har fått britiske tabloider til å omtale det som «Dødens øy».

FERIEPARADIS: I løpet av de siste fire åra, har ni europeiske turister dødd eller forsvunnet fra den thailandske øya Koh Tao. FOTO: Shutterstock / NTB Scanpix
FERIEPARADIS: I løpet av de siste fire åra, har ni europeiske turister dødd eller forsvunnet fra den thailandske øya Koh Tao. FOTO: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Azurblått hav, nydelige strender og stekende varme. Den thailandske øya Koh Tao har alt reiseglade personer forventer av et ferieparadis, men bak fasaden skjuler det seg en dyster statistikk:

Siden 2014 har ni europeiske turister dødd eller forsvunnet fra Koh Tao. Noe som har fått britiske tabloider til å omtale det som «Dødens øy».

Da en 19 år gammel britisk turist i juni hevdet at hun hadde blitt utsatt for voldtekt, havnet øyas mørke side nok en gang i søkelyset.

Det man stiller seg mest kritisk til, er hvordan det lokale politiet håndterer kriminalitet som utføres mot turister, ifølge The New York Times.

Henla saken

I forbindelse med den nevnte voldtekten, har de nektet for at den har funnet sted. I tillegg har de arrestert flere personer som har omtalt det på Facebook, utstedt arrestordre mot redaktøren i en britisk nettavis, og en administrator av en Facebook-side.

Thailandsk politi dro også til Storbritannia for å etterforske saken grundigere, men forrige måned konkluderte de med at forklaringen til den fornærmede tenåringen spriket, og de kunne heller ikke gjøre funn av sæd på ei T-skjorte hun hadde overlevert til dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer