Ferieskadene koster mer

Vi blir stadig sykere i ferien, og skadene våre blir dyrere og dyrere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette viser tall fra Europeiske reiseforsikring. Skadene blir dyrere og større for hvert år.

- Gjennomsnittsprisen på skadene er blitt 111 prosent dyrere i juli og juni i år, sammenliknet med skadene på feriene i fjor, sier Ivar Lerum, administrerende direktør i Europeiske. Han sier at forsikringsselskapene ser klar sammenheng mellom skadene og folks reisevaner.

Eldre reiser mer

Jack Frostad i If forsikring sier at de eldre har blitt mer eventyrlystne enn før, og dette resulterer i store skader.

- Det var en 84 år gammel norsk kvinne som hadde reist på ferie til USA. Hun fikk hjerteproblemer og måtte innlegges med det samme. Deretter måtte hun ta flyambulanse tilbake til Norge. Behandlingen hennes kostet 3,5 millioner kroner, forteller Frostad.

De vanligste sykdommene i ferien er diaré, halsinfeksjon, lungebetennelse, hjerteproblemer og astmalidelser. Spania topper lista over land ferieglade nordmenn blir syke i. Videre mottar forsikringsselskapene flest sykehenvendelser fra USA, Thailand og Kypros.

- Folk blir mer rastløse når de kommer ut av landet. De har lyst til å prøve noe nytt og begir seg ut på opplevelser og aktiviteter de ikke har greie på, sier Frostad.

Passer bedre på

Men ungdommen er blitt mer årvåkne på reise.

- De yngre er blitt flinkere til å passe på tingene sine. Antallet skader på reisegods har heldigvis gått ned. Man kan kort og godt si at våre tall forteller at folk er blitt flinkere til å passe på eiendelene sine, men ikke bryr seg noe særlig om seg selv, sier han.