Feriestart med trafikk-kaos

LARVIK (Dagbladet): Badeballen og solkremen ligger godt pakket ned i bagasjerommet. Skyene har allerede dekket himmelen, det regner og demonstranter hindrer trafikken. Og det er kø, kø, kø så langt øyet kan se. Joda, det er første feriedag igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På E18 fikk bilturistene en forsmak på hva sommeren vil bringe. Ved 15-tida sto bilene støtfanger mot støtfanger, som sild i tønne, fra Sandefjord i Vestfold til et stykke ned på Sørlandet.

Verst var det nord for Larvik, der om lag 50 demonstranter med plakater og oppstilte bilvrak forlangte en ny og bedre E18. Bilistene som sneglet seg forbi så ut til å støtte deres krav. Til slutt kom politiet og forlangte at alle skulle flytte seg.

Verre i dag

Men køene regjerte på andre veier i landet. På E6 sørover mot Svinesund sto køene tett, akkurat som sørover på E18. På E6 mellom Oslo og Kløfta måtte politiet plukke 16 biler av veien etter en rekke kjedekollisjoner.

- Vi venter oss mer trafikk i dag. Det er E18 mellom Drammen og Horten og E6 mot Svinesund som trolig vil bli verst. Start tidlig, ta pauser og kjør forsiktig, sier vaktoperatør Nils Jakob Aae ved Statens Vegmeldingssentral.

Senk farten

Skilt, synlig politi og hyppige kontroller skal sørge for at trafikantene følger reglene gjennom sommerukene.

- Vi ser allerede nå at farten er senket med 1-2 km/t, rapporterer trafikksjef i Statens Vegvesen, Akershus, Nils-Erik Bogsrud.

- Av de 1813 vi stoppet ble det gitt ut litt over 30 gebyrer og forenklet forelegg. Stort sett for mindre overtredelser, opplyser Jon Gunnar Johannesen i UP.

Politiet er fornøyd med bilistene så langt og håper trafikken vil flyte greit i dag.

SOMMEREN ER HER: Køene langs E 18 i Vestfold var tilsynelatende endeløse i går. Og de blir trolig verre i dag.