Tenby i Wales

Feriestedet sliter: - Rotter overalt

Skaper frykt i lokalsamfunnet.

IDYLLISK: Soloppgang i Tenby i Wales. Foto: Shutterstock/NTB
IDYLLISK: Soloppgang i Tenby i Wales. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den lille havnebyen Tenby i Pembrokshire i Wales er et yndet feriemål for turister. Mange lar seg lokke av de vakre strendene og de sjarmerende bygningene.

Men den siste tida har byen figurert i en rekke negative oppslag i store britiske medier. For Tenby har rett og slett fått seg et skikkelig rotte-problem, kunne BBC rapportere tidligere i mars.

Båtmann Roger Miles fortalte kanalen at rotteproblemet hadde blitt verre de siste månedene og kalte det «veldig bekymringsfullt».

- Det er rotter overalt, sa han og beskrev dem som «store som katter».

Seinest lørdag laget tabloidavisa The Sun en lang reportasje fra turistmålet der de har snakket med flere innbyggere som er redd for at «superrottene» skal ødelegge for sommerturismen.

Strukturell skade

Men det er ikke bare synet av rottene som skremmer innbyggerne.

- Det er den strukturelle skaden de kanskje kan gjøre på klippene som er den store bekymringen, forteller beboer Derek Brown til BBC.

Gnagerne skal angivelig ha laget store tunneler i klippene rundt byen og gjort at de virker ustabile, forteller rådmann Michael Williams til Tenby Observer ifølge The Independent.

Han opplyser videre at strukturelle reparasjoner har begynt og at «midlertidige barrierer» har blitt satt opp rundt de utsatte områdene.

Fuglemating

Fylkestinget i Pembrokeshire begynte allerede å ta grep for å bli kvitt rottene i desember. De oppfordret blant annet publikum til å ikke mate fugler og kaste fra seg mat i området. Det er faktorer de mener tiltrekker seg rottene til området.

Byens ordfører Samantha Skyrme-Blackhall har sett økt turisme siden Covid og at mating av fuglene har forverret problemet.

- Vi er juvelen i kronen av Pembrokeshire, så vi har alltid hatt mange besøkende, men det har vært flere siden covid. Det er mennesker som mater fuglene, som mater rottene. De tror de er snille, men det hjelper ikke på problemet i det hele tatt, sier hun.

Hun mener imidlertid at problemet har blitt blåst ut av proporsjoner.

- Problemet blir utryddet mens vi snakker. Ja, det har vært problemer, men ingenting på det volumet som har vært snakk om der ute, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer