Feriestilen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skoleferien er snart over. Feriestilen er ofte en av de første oppgaven elevene får når de er tilbake. Nå ber Utdanningsforbundet norske lærere om å tenke seg om. Ikke alle

familier har råd til å reise på ferie, og dermed er det mange elever som gruer seg for denne øvelsen. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at 20 prosent av oss ikke reiste på ferie i fjor, blant disse er en betydelig andel personer med lav inntekt. Derfor sier Ingunn Alver i Utdanningsforbundet til Dagsavisen at hun ikke ville startet skoleåret med stilen om hva man har gjort i ferien.

Vi oppfordrer lærerne til å utvise skjønn og være bevisst på hvordan feriesamtalen legges opp. Kunnskap om elevenes bakgrunn er viktig før de eventuelt blir bedt om å sette ord på ferieopplevelsene sine. I dagens samfunn måles ofte vellykkethet i utenlandsreiser og luksushytter, og den som ikke har fått tatt del i denne velstandsutviklingen må få slippe å føle seg utenfor og fattige. Det må da være mye annet de unge kan skrive om for å lære å uttrykke seg skriftlig.