Ferje begynte å brenne i Møre og Romsdal

Ingen personer ble skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen personer ble skadd da det begynte å brenne i maskinrommet på den gassdrevne ferja MF Glutra mellom Seivika og Tømmervåg i Møre og Romsdal tirsdag kveld.

Det var en stund stor røykutvikling og alle nødetater ble tilkalt, opplyser vakthavende redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB. Ifølge

- Ferja var på vei fra Seivika til Tømmervåg da det ble rapportert om brann i en motor. Ferja valgte å snu og det var stor røykutvikling og en litt uklar situasjon da den la til kai, sier Åmlid.

HRS ble varslet om situasjonen klokka 21.09. Ti minutter senere lå ferja til kai i Kristiansund, med kraftig røykutvikling fra maskinrommet.

- Vi fikk tilbakemelding klokka 21.35 om at gassen var stengt av og brannen slukket. Ingen personer ble skadd, sier Åmlid.

22 passasjerer og et mannskap på seks var om bord i ferja, skriver lokalavisa Tidens Krav. Brannvesen, politi, ambulanser og en redningsskøyte ble sendt til stedet.

MF Glutra er ifølge NRK verdens første gassdrevne ferje. Den ble satt i trafikk i 2000 og har en kapasitet på 86 personbiler og 300 passasjerer.

(NTB)