Ferje drev på grunn utenfor Stavanger

Kom i drift og traff skjær med 42 passasjerer om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei passasjerferje med 42 passasjerer om bord mistet i morges motorkraften og kom i drift ved Tungenes fyr nord for Stavanger. Den gikk på grunn på skjæret Braken og måtte slepes løs.

- Ferja drev nordover og traff skjæret, opplyser redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge til Dagbladet.

Stor utrykning HRS sendte et redningshelikopter, en hurtigbåt og en slepebåt ut til havaristen. I tillegg kom andre fartøy raskt til. De kunne imidlertid ikke forhindre at ferja gikk på grunn.

Ferja, den Tide-drevne MS «Fjordveien», inngår i sambandet Mekjarvik-Kvitsøy-Skudeneshavn, og motorstoppen inntraff mellom Mekjarvik og Kvitsøy. Fartøyet ble relativt raskt dratt av skjæret.

- Den er nå under slep til Mekjarvik, der den la ut fra. Alle passasjerene er fremdeles om bord, opplyser redningslederen.

Det blåser frisk bris og det regner i området.

- Det kan nok ha opplevdes dramatisk for dem om bord, sier Vaage.

Ingen ble skadd i hendelsen.

Ukjent årsak Foreløpig er det ikke klart hva som forårsaket motorstoppen.

- Vi har ikke hatt noe liknende tilfelle med ferja nylig, sier Ivan Fossan, administrerende direktør i Tide Sjø, til Dagbladet.

Han opplyser at passasjerene ved ankomst Mekjarvik vil bli tatt imot av Tides folk.

- De vil få tilbud om en samtale, sier han.

Nå skal rederiet, i samarbeid med Sjøfartsdirektoratet og politiet, etterforske hendelsen for å komme til bunns i hvorfor motoren stoppet.

Tide har satt inn en hurtigbåt på ferjestrekningen for å dekke opp for at «Fjordveien» nå er ute av drift.