Ferje grunnstøtte

Passasjerer og ansatte evakuert i Volda. En er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bil- og passasjerferjen M/F Sykkylvsfjord som seiler mellom Lauvstad og Volda, gikk i ettermiddag på grunn mens skipet var i ferd med å legge til kai i Volda.

- Båten er tatt ut av trafikk etter at det har fått skader på ror og propell, sier administrerende direktør Anker Grøvdal i Fjord1 MRF til Dagbladet.no.

En skadd

Etter grunnstøtingen klarte fergemannskapene å få skipet av grunn for egen maskin og 43 passasjerer og 14 biler ble satt i land. Det var ett mannskap på seks om bord. Grunnstøtingen skjedde 12.26 i ettermiddag.

- En person har pådratt seg skader etter at personen sto i en trapp da grunnstøtingen skjedde, opplyser Audun Vartdal ved Volda lensmannskontor til Dagbladet.no.

Ingen av kjøretøyene har fått skader og ferjen har ikke tatt inn vann, opplyser ferjeselskapet.

Alkotest

Politiet vil i ettermiddag foreta bevissikring og rutinemessig promillekontroll av de som sto på brua da ulykken skjedde.

- Vi regner med å sette inn ferjen M/F Hareid på strekningen Lauvstad - Volda om ikke så lenge, sier ferjedirektør Grøvdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer