Ferjekaptein blåste 2,6 i promille

Sjokkerte passasjerer ringte Oslo-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sjokkerte ferjepassasjerer ringte i ettermiddag til Oslo-politiet. Grunnen var at de mistenkte at kapteinen kjørte i påvirket tilstand - en mistanke som ble styrket da ferja la til kai.

Måtte blåse

- Da ferja fra Båtservice la til ved Rådhuskaia i 15.15-tida, ventet vi på ham der, og han måtte blåse i promilleapparatet. Det viste 2,6 i promille, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Skulle prøven vise seg å holde stikk, var ferjekapteinen i 50-åra med andre ord
stup full.

- Hva skjer med kapteinen nå?

- Han ble tatt med inn på stasjonen, der det ble tatt blodprøve. Når resultatet foreligger, vil det - hvis promillen blir bekreftet - bli opprettet sak, sier Hjulstad.


- En gåte

- Dette er en gåte, jeg skjønner ikke hva som har skjedd. Denne skipperen har jobbet for oss i seks-sju år, og han har alltid vært 100 prosent stødig og dyktig, og tilsynelatende aldri hatt noe alkoholproblem, sier markedssjef og deleier i Båtservice AS, Kristian Qvigstad, til Dagbladet.no.

Ifølge Qvigstad var det ca. 80 passasjerer om bord i den populære sightseeingruta, som kjører totimersturer i Oslofjorden - en tjeneste Båtservice har drevet i flere tiår.

- I løpet av mine 24 år i firmaet har jeg aldri opplevd liknende. Dette er først og fremst veldig trist for mannen, sier markedssjefen, som forteller at skipperen i fjor hadde en pause fra Båtservice, men kom tilbake i år.

ÆRVERDIG BÅT: «Båtservice VII» ble bygd på 50-tallet og inngår i Oslofjordens mest populære sightseeingtjeneste. Foto: BÅTSERVICE AS
ÆRVERDIG BÅT: «Båtservice VII» ble bygd på 50-tallet og inngår i Oslofjordens mest populære sightseeingtjeneste. Foto: BÅTSERVICE AS Vis mer

- Vi var veldig glade da han kom tilbake, sier Kristian Qvigstad til Dagbladet.no.

Båten skipperen kjørte, «Båtservice VII», er et av fem fartøy som ble bygd på 50-tallet. Til sammen disponerer firmaet tolv båter.

Ferjekaptein blåste 2,6 i promille