Ferjekapteinen: - Jeg lå og sov

Kapteinen på den greske katastrofeferja Samina Express innrømmer nå at han lå og sov da ferja gikk på grunn. Førstestyrmannen skal ha stått i loungen og flørta med en dame.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et intervju med en gresk avis innrømmer nå kaptein Vassilis Yannakis at han ikke var på brua da ferja grunnstøtte med et tydelig merket skjær like utenfor Paros havn.

- Jeg la meg for å sove litt, 10 minutter, fordi jeg følte meg ikke helt bra, sier han.

Kaptein Yannakis sier at han ble vekket av førstestyrmannen, som påsto at skipet hadde grunnstøtt på grunn av det dårlige været. Et annet besetningsmedlem har imidlertid sagt at førstestyrmannen ikke var på brua der han skulle ha vært, men tvert i mot sto i loungen og flørtet med en dame.

Førstestyrmann Anastasios Psychoyos benekter dette, og sier at han var på brua da ulykken skjedde.

- Jeg prøvde å styre til venstre, så hardt til høyre, jeg tok roret fra sjømannens hender og prøvde å få det helt til høyre, men baugen ville ikke bevege seg gjennom bølgene.

Flere av de overlevende hevder at deler av mannskapet så på kampen mellom Hmaburg og Panathinaikos da ferja gikk på grunn. Etterforskerne undersøker nå om båten ble styrt av av autopilot under innseilingen.

Kapteinen og tre andre besetningsmedlemmer etterforskes for drap. Minst 76 mennesker, deriblant en norsk kvinne, mistet livet i ulykken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer