Ferjeofre klamret seg til båtrester

Fiskebåten fant ti utmagrete og solbrente indonesere flytende på havet. For tre dager siden sank ferja med 492 personer i en voldsom storm. De pårørende (bildet) får nå høre de grusomme skildringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Havet slo over båten, så sank den. Jeg vet ikke hva som hendte med de andre passasjerene. Vi overlevde ved å klamre oss fast i hverandre, fortalte Orpa Matayani (18) over radioen i fiskebåten.

Få timer før leiteaksjonen ble avblåst, kom meldingen fra fiskebåt-kapteinen. Langt ute i havet utenfor Indonesia lå ti overlevende og en omkommet - 100 kilometer fra stedet ferja Cahaya Bahari sist ga livstegn fra seg, skriver nyhetsbyrået AP.

Den overfylte ferja kom inn i hardt vær for tre dager siden. Kristne flyktninger ville komme seg vekk fra de religiøse kampene som har kostet 3000 liv de siste 18 månedene. Kapteinen på båten som er bygd for 200 mennesker, ble presset av de desperate flyktningene til å slippe ombord mer enn det dobbelte.

492 personer var ombord i ulykkesferja, og redningsmannskapene forventer ikke å finne flere overlevende enn de ti som nå er berget.

De fire kvinnene og seks mennene i alderen 12 til 29 år, var svært forkommen da de til slutt ble reddet. Vann- og matmangel og sterk sol hadde svekket de skipbrudne, som nå får legehjelp.

Pårørende tok sjokkmeldinga svært dårlig. De har klamret seg til håpet om at ferja kun hadde mistet radioforbindelsen, og forsatt fløt et sted på havet. Meldinga om at båten hadde sunket, slo ned som en bombe på flyplassen hvor slektningene oppholder seg.

SAUMFARER HAVET: Redningsaksjonen var iferd med å avblåses, da en fiskebåt fant overlevende.