Krangler om ferjepriser:

- Ferjeprisene doblet med Frp

Arbeiderpartiet går hardt ut mot Frp etter kritikk for ferjepriser: - Prisene på statens ferjer er blitt doblet mens Frp har hatt samferdselsministeren, sier nestleder Bjørnar Skjæran (Ap).

KRANGLER OM FERJEANSVAR: Ap, Sp og Frp har alle fremmet forslag om å kraftige reduksjoner i ferjeprisene. Foto: Halvard Alvik / NTB
KRANGLER OM FERJEANSVAR: Ap, Sp og Frp har alle fremmet forslag om å kraftige reduksjoner i ferjeprisene. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg skjønner at Bjørnar Skjæran har behov for å sette ned ferjeprisene. I Nordland, der han sitter og styrer, har de økt ferjeprisene med nesten 50 prosent, sa nestleder i Frp Sylvi Listhaug på Politisk kvarter mandag.

Hun gjentok med det kritikken som Arbeiderpartiet har blitt møtt med etter at de fremmet et forslag om å halvere ferjeprisene, og at staten skal ta regningen.

Men nå får de svar på tiltale fra Bjørnar Skjæran. Han viser til at ferjeprisene har økt også på ferjerutene som Frp har hatt ansvaret for.

Doblet med Frp

Skjæran peker på sambandet Bognes-Skarberget over Tysfjorden i Nordland.

Strekket er ifølge Ap-politikeren det eneste stedet der det er ferje på E6, og det finnes ingen alternativer utover ferje.

- På den ferjestrekninga er prisene satt av samferdselsministeren. Frp har hatt samferdselsministeren og finansminister i sju år, på de sju åra har prisen på Bognes-Skarberget økt med 100 prosent. Fra 95 kroner i 2013 til 190 kroner i 2020, sier Skjæran til Dagbladet.

Mangler troverdighet

Også Frp vil kutte ferjeprisene. De har fremmet et forslag om å halvere ferjeprisene umiddelbart, som en del av corona-krisepakken som forhandles på Stortinget denne uka. Fra 2025 ønsker de at ferjeprisene skal være gratis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer