Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ferjestreiken utvides

Ingen ny mekling med det første.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Meklingsmannen tok initiativ til ny mekling sent fredag kveld, men dette ble avslått av arbeidstakerne. Dermed trappes streiken opp med virkning fra søndag morgen, ifølge NRK.

- Nå snakker vi økonomi. Vi vil ha kroner på bordet før vi går til ny mekling. Utredninger og formuleringer har vi hatt nok av, sier forhandlingsleder Asbjørn Furnes i Norsk Sjøoffisersforbund til NTB.

Utvidelsen fører til at ferjene som går mellom Oslo og Nesodden stopper. Dette betyr at rundt 10.000 personer må finne seg andre måter å komme seg til Oslo på.

De tre hurtigrutene Nordkapp, Lofoten og Trollfjord stopper også opp. Dette rammer først og fremst turister på rundreise med skipene.

Tilsammen vil 55 ferjer og andre fartøy være i streik fra natt til søndag.

Rederienes Landsforening sa seg villig til ny mekling, men fikk altså nei fra motparten, Norsk Sjøoffisersforbund. Det blir ingen ny mekling med det første, og det er derfor usikkert hvor lenge streiken vil vare.

STREIK: Siste båt til Nesodden går i kveld. Foto: Scanpix
STREIK: Siste båt til Nesodden går i kveld. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling