Ferjetur ble spymareritt til sjøs

Passasjerene på ferja fra Hirtshals til Kristiansand fredag ettermiddag møtte på uvær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerene på Color Lines ferje «Silvia Ana» fikk en alt annet enn trivelig tur fra Hirtshals til Kristiansand fredag ettermiddag. Uværet var så ille at det hele utviklet seg til et spymareritt.

Turen fra Danmark til Sørlandet fredag ettermiddag gikk inn i et uvær med svært kraftig vestavind. Bølgene var opptil seks meter høye, og ferjeturen som skulle ha tatt to og en halv time, ble til en fem timer lang marerittur, skriver Aftenbladet.no.

- Folk spydde på gulv, vegger og dører. Folk lå på gulvet og klamret seg fast. Datteren min på elleve satt og grein, og sjøsyke passasjerer ble av mannskapet ledet ut på dekk for å frisk luft, sier Ingvar Ladsten, som var blant passasjerene på danskebåten.

Han er kritisk til at rederiet og kapteinen valgte å la båten gå i uværet fredag ettermiddag.

- Color Line førte oss inn i den rene berg-og-dal-banen ute til havs. Det var masse unger om bord på vei hjem fra fotballturneringer i Danmark. Turen var ekstremt tøff. Color Line var vel vitende om været, og passasjerene burde fått opplysninger før ombordstigning om hva som var i vente. I slikt uvær kan en ikke forvente at alle ønsker å være med, sier Ladsten.

Linjedirektør Odd Grønberg i Color Line tviler ikke på at spyturen var en ubehagelig opplevelse for passasjerene. Han opplyser at kapteinen trolig ville ha kansellert avgangen om man hadde visst hvor høy sjø det faktisk var. Grønberg råder passasjerer som frykter uvær og sjøsyke om å velge avganger med større skip.

(NTB)

UVEL: Passasjerene om bord på Silvia Ana fikk seg litt av en rusketur til sjøs. Flere ble dårlige og mange passasjerer mente turen burde vært kansellert eller at man fikk en advarsel før man la fra kai. Foto: COLOR LINE
UVEL: Passasjerene om bord på Silvia Ana fikk seg litt av en rusketur til sjøs. Flere ble dårlige og mange passasjerer mente turen burde vært kansellert eller at man fikk en advarsel før man la fra kai. Foto: COLOR LINE Vis mer