Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ferraro vil bli New York-senator

NEW YORK (Dagbladet): Geraldine Ferraro (62), den første kvinne i Amerika som er blitt nominert som visepresidentkandidat, vil prøve å bli demokratisk utfordrer til den republikanske senator Alfonse d'Amato fra New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går samlet hun sine medarbeidere i New York for å ta den endelige beslutningen.

To mindre kjente demokratiske kandidater har allerede meldt seg på i kappløpet om nominasjonen fra Det demokratiske partiet i New York.

Geraldine Ferraro har holdt seg i rampelyset som politisk kommentator på nyhetskanalen CNN, og blir derfor betraktet som den ledende kandidaten selv om det er 14 år siden hun var medlem av Representantenes hus i Kongressen.
Ferraro ble kjent over hele landet da Walter Mondale utpekte henne som sin visepresidentkandidat ved valget i 1984. Mondale og Ferraro vant bare delstaten Minnesota i konkurranse med Ronald Reagan som ble gjenvalgt med ett av historiens største valgskred.

Ferraro tapte kampen om nominasjonen i Det demokratiske partiet da hun også ville stille opp mot senator d'Amato i 1992.

Av sine partifeller ble hun dablant annet anklaget for at hun og ektemannen hadde hatt forretningsforbindelser med mafiaen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!