Lønnsfesten i Oslo-skolen

Fersk direktør fikk digert lønnshopp

En nylig ansatt skoledirektør fikk 122 000 kroner mer i lønn, etter få måneder i jobben. Venstre stiller spørsmål ved skolesjef Marte Gerhardsens habilitet i saken.

KRITISK: Minst ti personer i Utdanningsetaten i Oslo har sagt opp de siste månedene. Hallstein Bjercke er kirtisk til det som skjer i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Utdanningsdirektør Marte Gerhardsen måtte i går svare for lønnsfesten i Oslo-skolen.

Politikerne i Oslo krever blant annet svar på Dagbladets avsløringer om lønnfest, direktøransettelser, konsulentbruk, masseoppsigelser, og SMS-er på avveie i Norges største kommunale etat.

Særlig én lønnsoppgang fikk oppmerksomhet på høringa: kort tid etter at hen ble ansatt som seksjonssjef, ble personen løftet 122 000 kroner i lønn.

Ansatt i kort tid

Vedkommende hadde da bare vært ansatt i etaten i noen måneder, og ble samtidig løftet fra seksjonssjef til direktørstilling.

Vedkommende jobbet sammen med Gerhardsen i Helsedirektoratet tidligere, og ble hentet herifra til jobben i Utdanningsetaten.

Gerhardsen sier under høringa at lønnshoppet skyldes at personen i løpet av kort tid hadde gitt etaten viktig kompetanse man måtte beholde.

- Jeg ønsker ikke å gå inn på enkeltpersoner, men dette var juridisk kompetanse det var ønskelig å beholde, forklarte Gerhardsen i høringa.

Ekstern rekruttering

Gerhardsen la til at vedkommende også ble forsøkt eksternt rekruttert da lønnshoppet ble bevilget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer