Lønnsfesten i Oslo-skolen

Fersk direktør fikk digert lønnshopp

En nylig ansatt skoledirektør fikk 122 000 kroner mer i lønn, etter få måneder i jobben. Venstre stiller spørsmål ved skolesjef Marte Gerhardsens habilitet i saken.

KRITISK: Minst ti personer i Utdanningsetaten i Oslo har sagt opp de siste månedene. Hallstein Bjercke er kirtisk til det som skjer i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne / Dagbladet. Vis mer
Publisert

Utdanningsdirektør Marte Gerhardsen måtte i går svare for lønnsfesten i Oslo-skolen.

Politikerne i Oslo krever blant annet svar på Dagbladets avsløringer om lønnfest, direktøransettelser, konsulentbruk, masseoppsigelser, og SMS-er på avveie i Norges største kommunale etat.

Særlig én lønnsoppgang fikk oppmerksomhet på høringa: kort tid etter at hen ble ansatt som seksjonssjef, ble personen løftet 122 000 kroner i lønn.

Ansatt i kort tid

Vedkommende hadde da bare vært ansatt i etaten i noen måneder, og ble samtidig løftet fra seksjonssjef til direktørstilling.

Vedkommende jobbet sammen med Gerhardsen i Helsedirektoratet tidligere, og ble hentet herifra til jobben i Utdanningsetaten.

Gerhardsen sier under høringa at lønnshoppet skyldes at personen i løpet av kort tid hadde gitt etaten viktig kompetanse man måtte beholde.

- Jeg ønsker ikke å gå inn på enkeltpersoner, men dette var juridisk kompetanse det var ønskelig å beholde, forklarte Gerhardsen i høringa.

Ekstern rekruttering

Gerhardsen la til at vedkommende også ble forsøkt eksternt rekruttert da lønnshoppet ble bevilget.

At personen det er snakk om jobbet med Gerhardsen tidligere, og ble hentet til etaten da Gerhardsen overtok styringa av den, er noe Hallstein Bjercke (V) stusset over.

Han spurte Gerhardsen om det var vanlig at et eksternt jobbtilbud alltid utløste et digert lønnshopp internt.

Bjercke stilte Gerhardsen spørsmål saken under høringa, også om hennes bånd til denne juridiske direktøren.

- Dette er ikke en person jeg kjenner godt, men en person jeg jobber veldig godt med, sa Gerhardsen på spørsmål om bånd til direktøren.

Habilitetsvurdering

Bjercke sier han ikke er fornøyd med svarene fra Gerhardsen.

- Denne lønnsøkningen framstår jo som svært spesiell. Hvorfor skal en direktør få så mye mer når hun kun har vært ansatt i noen måneder? Marte Gerhardsen burde konsentrer seg mer om å holde på viktige medarbeidere enn å gi nytilsatte direktører lønnshopp når de knapt er ferdig med prøvetiden sin, sier han til Dagbladet.

Han varsler at denne lønnsoppgangen kan bli gjenstand for en omfattende habilitetsvurdering.

- Vi må også komme til bunns i habilitetsforholdene rundt denne direktøren og lønnsøkningen hun fikk, sier Bjercke.

- Vi må vite om Gerhardsen vurderte sin habilitet da hun foretok denne ansettelsen og før hun ga lønnstillegg, utdyper han.

Utdanningsetaten forteller Dagbladet at Gerhardsens habilitet ikke ble vurdert i forkant av ansettelsen.

- Innplassering i stillingen som juridisk direktør i ny organisasjon ble gjort etter de kriteriene for innplassering som ledelsen og medbestemmelsesutvalget var omforent om, den samme innplasseringsprosessen som alle ansatte gikk gjennom i mai 2020. Derfor var det ikke grunn til at direktøren skulle vurdere sin habilitet i forbindelse med innplasseringsprosessen, skriver etaten i en epost til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer