Fersk rapport slakter sikkerheten ved dødsbrua

84 år gammel kvinne raste i døden ved Porsgrunnsbrua lørdag.

DØDE ETTER FALL: En kvinne døde etter i ettermiddag etter at hun falt ned fra Porsgrunnsbrua. Kvinnen forsøkte å gå over brua da bruklaffene åpnet seg. Foto: Bjørn Harry Schønhaug/Varden
DØDE ETTER FALL: En kvinne døde etter i ettermiddag etter at hun falt ned fra Porsgrunnsbrua. Kvinnen forsøkte å gå over brua da bruklaffene åpnet seg. Foto: Bjørn Harry Schønhaug/Varden Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En fersk rapport utarbeidet av Statens vegvesen beskriver flere nesten-ulykker på samme sted der en 84-år gammel kvinne mistet livet lørdag, skriver TA.

Allerede på ulykkesdagen ble Dagbladet.no opplyst om at Vegvesenet har gjort en risikovurdering av brua etter skumle hendelser.

Her er et utvalg hendelser ved Porsgrunnsbrua som framgår av den ferske rapporten:

• To ungdommer sprang ut på klaffen når brua var på vei opp.• Bilister får panikk og rygger i bilen bak når brua åpnes. • Store båter følger ikke reglementet og skaper derfor fare. • Kameraovervåkningen har varierende kvalitet og høytaleranlegget må brukes for å rope til fotgjengere som ignorerer igangsatt bruåpning.• Det forekommer at biler blir stående ute på klaffen eller under bommen.• Fotgjengere stopper ikke alltid på rødt lys, men skynder seg over brua før klaffene går opp. Ungdom er rapportert hengende på rekkverket når klaffene går ned.

Vegvesenet har gjort en risikovurdering av bruåpningsprosessen og sett på mulige tiltak som bedre lys og bomsperrer for å hindre ulykker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer