Fersk undersøkelse: Sjefene vil se på OL i arbeidstida

En fersk undersøkelse viser at nesten halvparten av ledere med personalansvar vil følge våre OL-helter i arbeidstida. Ordfører Fabian Stang i Oslo vil ha klare begrensninger for sine ansatte.

GULLSPURT: 40 prosent av ledere med personalansvar oppgir at de planlegger å se OL i arbeidstiden. Her fra 50 km fellesstart under OL i Vancouver.  Petter Northug jr. tok igjen tyske Axel Teichmann og ble olympisk mester. Foto:  Arnt E. Folvik.
GULLSPURT: 40 prosent av ledere med personalansvar oppgir at de planlegger å se OL i arbeidstiden. Her fra 50 km fellesstart under OL i Vancouver. Petter Northug jr. tok igjen tyske Axel Teichmann og ble olympisk mester. Foto: Arnt E. Folvik. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ordfører Fabian Stang fortalte i VG i dag at han nekter de 55 000 ansatte i Oslo kommune å se på OL fra Sotsji i arbeidstiden.

- Vi er nødt til å være litt strenge. Vi har en jobb å gjøre for dem som trenger oss, og vi er nødt til å sette grenser, sa han, før han modererte seg litt. I dag ettermiddag var han klar for å gi ansatte muligheter til å legge pauser til de mest spennende innspurtene slik at de kunne ta igjen arbeidsoppgavene etterpå.

- Ledere vil se Bemanningsselskapet Top Temp har fått hjelp av Norstat til å stille spørsmål til 1000 personer om TV-titting under OL. Undersøkelsen er gjort i januar i år. Den forteller at over én million nordmenn vil benke seg for å følge sendingene under OL i Sotsji - mens de er på jobb.

40 prosent av ledere med personalansvar oppgir at de planlegger å se OL i arbeidstiden, men samtidig oppgir 54 prosent av samme gruppe at de ikke synes det er greit å se på OL i arbeidstiden.

45 prosent av lederne svarer at de blir ekstra motivert til å gjøre en god arbeidsinnsats når norske utøvere gjør det bra i OL. 55 prosent av ansatte uten lederansvar svarer bekreftende på det samme spørsmålet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer