Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fersket i pinlig løgn

Romneys «running mate» løp aldri maraton på under tre timer.

LØGNER: Mitt Romney omfavner sin visepresidentkandidat Paul Ryan (42), som mange mener vil tilføre 65-åringen sårt tiltrengt vitalitet. Nå viser det seg Ryan ikke er så vital som han skal ha det til. Her er de to fotografert tidlgiere denne uka under det republikanske landsmøtet i Tampa, Florida. Foto: REUTERS/Eric Thayer
LØGNER: Mitt Romney omfavner sin visepresidentkandidat Paul Ryan (42), som mange mener vil tilføre 65-åringen sårt tiltrengt vitalitet. Nå viser det seg Ryan ikke er så vital som han skal ha det til. Her er de to fotografert tidlgiere denne uka under det republikanske landsmøtet i Tampa, Florida. Foto: REUTERS/Eric Thayer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mitt Romney (65) har fått mye skryt for å ha valgt en ung og sporty visepresidentkandidat.

Men nå viser det seg at Paul Ryan (42) slett ikke er så sporty som han skal ha det til.

I et radiointervju han ga i forrige uke, sa Ryan at hans personlige maratonrekord var på under tre timer.

- Jeg hadde tiden to timer og femti-ett-eller annet, sa Ryan.  
    
Det var pinlig unøyaktig.

Nå har Runner's Word nemlig fått bekreftet at Paul Ryan har deltatt i nøyaktig ett maraton i sitt liv. Det var under det såkalte Grandma's Marathon i Duluth, Minnesota i 1990. Den da 20 år gamle Ryan er registrert å ha passert målstreken etter fire timer, ett minutt og 25 sekunder.    

Legger seg flat Den republikanske visepresidentkandidaten tar - tilsynelatende - flausen med godt humør:

- Løpet var for mer enn 20 år siden,  men min bror Tobin - som løp Boston-løpet i fjor - minner meg om at det er han som innehar den den t raskeste maratontiden i familien, og han har selv aldri løpt på under tre timer. Dersom jeg skulle ha rundet tiden min til noe, ville det virkelig ha vært mer nærliggende å runde til fire timer og ikke tre. Han ertet meg med dette over middagen i kveld, uttaler en Ryan-talsmann til Runner's World.   

Hudflettet av Fox News Dette er imidlertid ikke første gang Mitt Romneys medkandidat er fersket i unøyaktigheter.

Tidligere denne uka talte den unge visepresidentkandidaten under det republikanske landsmøtet i Tampa, Florida.

Flere amerikanske kommentatorer, deriblant fra Fox News, ga Pal Ryan ros for sjarmen og vitaliteten, men hudflettet ham for å ha servert flere åpenbare løgner.

Den amerikanske TV-kanalen Fox News er - til tross for slagordet «fair and balanced» - kjent for at at den klart tar stilling til fordel for det republikanske partiet. Derfor vekket det oppsikt da en av kanalens kommentatorer, Sally Kohn, radbrekket talen.

Hun skriver blant annet at Paul Ryan i talen ga Barack Obama skylda for nedleggelsen av en fabrikk - som vitterlig ble stengt da forgjengeren, rebublikaneren George W. Bush, satt som president.

- For alle som har den minste grad av oppmerksomhet rettet mot fakta, var Ryans tale et åpenbart forsøk på å sette verdensrekord i klemme flest mulig åpenbare løgner og tilsnikelser i en enkelt politisk tale, skriver hun.

Treningsgal Det kom overraskende på det politiske USA da republikanernes presidentkanidat Mitt Romney for tre uker side valgte den 23 år yngre Paul Ryan som sin visepresidentkandidat.

De fleste ekspertene i USA hadde nemlig forventet at den vanligvis trygghetssøkende Romney ville velge en trygg og litt kjedelig kandidat.

Valget av den yngre og mer konservative Ryan ble betegnet som modigere - og mange mente at den unge kandidaten ville tilføre Romneys kandidatur sårt tiltrengt vitalitet. Flere medier pekte på at Ryan skal være treningsgal.      

Da Ryan var 16 år fant han den 55 år gamle faren død av hjerteinfarkt i senga.  Dette tvang han til «å vokse opp fort», skriver Daily Mail.

Farens hjerteinfarkt gjorde Ryan til en helsefanatiker, ifølge The Guardian. Ifølge Wikipedia døde også bestefaren og oldefaren av hjerteinfarkt, da de var 57 og 59 år gamle. 

Ryan har etter hvert blitt en stor fan av den ekstreme treningsformen P90X, som blant annet inneholder en intens miks av yoga og kampsport. Han er kjent for å lede harde treningsøkter for sine republikanske partikollegaer.

Men han har altså ikke løpt maraton på under tre timer.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media