Fest for gutta på bånn

Dystre meningsmålinger la ingen merkbar demper på stemningen da regjeringen i dag feiret sin ettårsdag sammen med flere hundre innbudte partifeller i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladets «hilsen» til regjeringen på bursdagen, en MMI-måling som viser at bare 6 prosent av velgerne mener regjeringen gjør en god jobb, ble tilsynelatende lest med kjølig ro.

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) forsøkte å parere målingen med humor:

- Jeg ser mange mangler ved vårt samfunn. Men det er også mye det er overflod på. Det gjelder blant annet meningsmålinger, bemerket han da han åpnet festen.

Regjeringssjefen la til at politikere i dag kan se fram til å kommentere minst seks målinger i måneden. Før stortingsvalget vil de ha fått presentert over 200 nye partigalluper.

Skryteliste

Samarbeidsregjeringens statusrapport så langt, et sirlig 100-siders hefte med fargebilde av regjeringen i vakkert høstvær da den ble innsatt 19. oktober i fjor, ble delt ut til festdeltakerne.

Statusrapporten, bedre kjent som skrytelista, er utgitt av Statsministeren kontor, og gir en oversikt over hva regjeringen har gjort så langt i forhold til løftene den har gitt for hele fireårsperioden.

Bondevik brukte mye tid på enkeltpunkter i skrytelista, men kom også tilbake til temaet meningsmålinger.

- Det forbløffer meg stadig at vi politikere og andre leser dem like ivrig som barna våre leser tegneserier, sa han og la til:

- Akkurat nå er det forresten ingen tvil om hva som er morsomst.

Reklamerte

Applausen under feiringen tydet på at landbruksminister Lars Sponheim (V) greide å befeste stillingen som regjeringens humorist. Etter å ha presentert seg selv og sin politiske visjon i et kort videoinnslag, satte han tennene i et stort, rødt eple mens han reklamerte heftig for produktet: «Etter denne sommeren, har norsk frukt aldri vært bedre».

Også de øvrige statsrådene fikk mulighet til å presentere seg selv og sine politiske visjoner i kjappe videoinnslag, men ingen av dem gjorde bruk av humor.

Alvor preget også statsminister Kjell Magne Bondeviks sluttkommentar til den strie strømmen av meningsmålinger:

- Vårt lederskap sikter ikke etter de seks politiske målingene som blir offentliggjort hver måned her i landet. Vi skal være et tjenende lederskap. Vi skal lytte til folket, så det er oss ikke likegyldig hva som skjer. Men vi flakker ikke med blikket på målinger som går opp og ned, sa han

Og minnet om at Rom ikke ble bygd på en dag, og at Sem-erklæringen skal gjennomføres på fire år - ikke ett.

()

TO TETTE...: Statsminister Kjell Magne Bondevik skapte stemning da han talte under markeringen av ettårsdagen for sin andre regjering i dag.
<B>SMIL: Munter stemning da ettårsdagen for Kjell Magne Bondeviks andre regjering ble markert på Radisson SAS Scandinavia Hotel i Oslo lørdag. Fra v. Bjørg Bondevik, statsminister Kjell Magne Bondevik, utenriksminister Jan Petersen og Vesla Petersen.
SAMLING PÅ BUNN? Men det var både latter og smil da regjeringen feiret seg selv. Var det Høyre-logoen som svevet over festdeltakerne?