Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fest i Gaza - kjølig i Tel Aviv

Folkemengden jublet til en lykkelig Yassir Arafat som gjorde V-tegnet i Gaza da han kom hjem fra Camp David i går. Israels statsminister Ehud Barak, tydelig sliten, fikk også rød løper, men folket glimret med sitt fravær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontrasten var slående. Yassir Arafat ble mottatt som en helt. Tusenvis av palestinere var møtt fram for å hylle ham og berømme ham for å ha vært så fast. Arafat triumferte og gjentok at han vil erklære en palestinsk stat den 13. september med Jerusalem som hovedstad.

- De som ikke liker det, kan gå til havet i Gaza og drikke, sa Arafat.

Arafat ble sammenliknet med den muslimske militære helten Saladin, av kurdisk opprinnelse, som i det 12. århundre vant Jerusalem tilbake fra korstogsfarerne.

I Tel Aviv var mottakelsen kjølig for Ehud Barak. Den røde løperen og æresgarden erstattet ikke en varm velkomst fra folket som nå vil stille Barak til ansvar.

- Jeg visste at det aldri kunne bli fred uten en pris å betale, sa Barak.

I går møtte han lederen for opposisjonspartiet Likud, Ariel Sharon, som vil ha nyvalg. Barak er truet av enda et mistillitsforslag og må danne en ny regjering. De tre «falke» partiene er bare villige til å komme tilbake hvis det blir en nasjonal samlingsregjering med Likud.

PROBLEMER: Ingen folkemengde møtte Israels statsminister Ehud Barak da han landet i Tel Aviv i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media