Fest med Moore

DRØBAK (Dagbladet): Gary Moore (47) har fortsatt «the blues» og kan toppe en bluesfestival med bravur. Og - det har ingen ting med hans største hit å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rammen rundt hovedkonserten under den første Drøbak Blues Festival er perfekt; 5000 jublende publikummere, Oscarsborg festning vakkert opplyst, båtfolk og gamle strandhus på hver side, Karlsvogna skinnende fra klar himmel, flott temperatur og topp lyd. Gary Moore og hans tre medmusikere kan bare konsentrere seg om å yte maks fra den nakne scenen. Og gjør det.

Jo da, «Still Got The Blues» (1990) kommer den også, 50 minutter inn i den nordirske artistens to timer lange blueseventyr natt til søndag. Men det er helheten og hans totale fokus på bluesen som - sammen med postkortidyllen - gjør Badeparken til et godt sted å være.

Briljant

Neste måned kommer CD-en «A Different Beat», en flørt med mer moderne rytmer enn vi er vant til fra Moore. Vil han prøve ut materialet her?

Svaret gir han selv; med den allsangvennlige åpningen «Walking By Myself» og «Oh Pretty Woman» fra gjennombruddsalbumet fra 1990, og videre med bl.a. Little Willie John-balladen «Need Your Love So Bad».

Moore går nærmest i ett med gitaren og imponerer med sin totale tilstedeværelse og innlevelse, en inderlig følsomhet som strekker seg til ytterste fingerspiss og et register og en lekenhet og teknisk briljanse som stadig etterlater deg måpende av beundring.

Smakebit

- Er dette en bluesfestival, eller hva? spør Moore - og får det svaret han vil ha. - Glem heavyrocken, legger han til og fortsetter bl.a. med Freddie King, «If I Loved Another Woman», av hans store inspirator Peter Green, og Elmore James' «The Sky Is Crying».

Først som ekstranummer kommer en smakebit fra den nye plata, Jimi Hendrix' «Fire». Men publikum vil ha Moore, og jager ham ut igjen flere ganger. Før de sendes hjem med balladen «Parisienne Walkways», som han skrev sammen med Thin Lizzy-kollega Phil Lynott, synger de med på «Blues Is Allright».

En grei punchline, det!

<B>BLUES-TRØKK: </B>Gary Moore og hans tre medmusikere imponerte stort med et reint bluesprogram.