Fest stanset av politiet:

Festarrangør nekter å betale coronabot

Fem av fjorten festdeltakere som samlet seg i en leilighet i Oslo i slutten av januar, har ikke godtatt foreleggene de ble ilagt av politiet. - Jeg har ikke råd til å betale, sier kvinnen som arrangerte festen.

ULOVLIG FEST: 14 personer samlet seg på en adresse i Oslo sentrum i slutten av januar. Over sommeren må fem av dem møte i retten, etter at de ikke har godtatt bøtene de ble ilagt. Foto: Fredrik Hagen / NTB
ULOVLIG FEST: 14 personer samlet seg på en adresse i Oslo sentrum i slutten av januar. Over sommeren må fem av dem møte i retten, etter at de ikke har godtatt bøtene de ble ilagt. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag 31. januar resulterte festbråk og uro i Oslo til hele 78 anmeldelser for brudd på smittevernreglene.

Et mutantutbrudd herjet i Nordre Follo, og hovedstaden var sammen med flere østlandskommuner underlagt strenge restriksjoner for å hindre ytterligere smittespredning.

Blant dem som ble anmeldt, var 14 personer som hadde samlet seg på en adresse i Gamlebyen. Her skrev politiet ut bøter til samtlige av deltakerne.

Fem av festdeltakerne, alle i 20-åra, har ikke godtatt bøtene. De skal etter planen møte i Oslo tingrett i midten av august.

- Har ikke råd

- Jeg satser ikke på at de fjerner hele boten, men jeg håper at de reduserer den. Jeg er arbeidsledig og har ikke råd til å betale 20 000. Jeg føler heller ikke at overtredelsen var så ille, sier kvinnen som er utpekt som festarrangør til Dagbladet.

Kvinnen bor sammen med ei venninne, som også var til stede på festen. De to tilhører altså samme husstand.

- Vi visste jo at det ikke var lov å være mer enn ti personer. Det var heller ikke planlagt å være mer enn ti. Noen skulle dra videre, men brukte litt tid på å komme seg ut, så da det kom noen nye, bikket vi maksgrensa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer