Stoppet en rekke fester:

Festbråk flere steder: 100 ungdommer samlet

Også natt til søndag måtte politiet flere steder i landet gripe inn for å stoppe fester som ikke var forsvarlige på grunn av smittevernbrudd. På det meste var rundt 100 ungdommer samlet, ifølge politiet.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag måtte politiet flere steder i landet gripe inn for å stoppe fester som ikke var forsvarlige på grunn av smittevernbrudd.

Slik oppsummerer politiet i Vest natta:

- Der har vært en natt preget av mange meldinger om høy musikk, festbråk fra privatadresser, primært i Bergen og omegn. Vi har ikke hatt mulighet til å håndtere alle, men flere fester er blitt avsluttet av politiet, skriver de på Twitter.

Oslo politidistrikt opplyser at de har mottatt 48 klager på feststøy fra forskjellige privatadresser i natt, og at 45 av disse var i Oslo kommune.

- Vi rakk dessverre ikke å sende patrulje på alle disse hendelsene. Det ble ikke funnet brudd på smittevernreglene på noen av adressene vi var på, skriver de.

100 ungdommer samlet

Allerede seint lørdag kveld rykket politiet i Øst ut til Bodalstranda i Sarpsborg etter flere klager på feststøy.

- Da politiet kom til stedet, løp ca. 100 ungdommer i alle retninger fra stedet, skriver politiet på Twitter.

De opplyser at det framsto som en russefest, og at «svært mange ungdommer var overstadig beruset».

Festen ble avsluttet av politiet.

Festbråk

I Narvik i Nordland stoppet politiet en fest etter at de først fikk melding om støy.

Det viste seg at det var 13 personer til stede og ikke mulig å overholde anbefalinger angående smittevern, melder Nordland politidistrikt. Beboere ble gitt pålegg om å avslutte festen, noe som ble etterkommet.

I Tromsø har politiet måttet avslutte en fest i Tromsdalen av samme årsak - for mye støy og manglende muligheter til å holde avstand til hverandre.

- Mange personer samlet

I Finnmark rykket politiet også ut til flere meldinger om festbråk. I Alta fikk politiet melding om mange personer som var samlet på en fest i bydelen Aronnes. Da patruljen ankom hadde imidlertid de fleste forlatt festen, og de resterende fikk beskjed om å avslutte.

I Alta var det også melding om støy fra en adresse i området Elvebakken.

- Mange personer samlet. Patruljen oppløste festen, det var ca. 10 personer til stede på festen, skriver politiet på Twitter.

I Bjørnevatn i Kirkenes måtte politiet avslutte en fest med rundt 30 deltakere. Festdeltakerne fikk gode råd om smittevern med på kjøpet.

- Fikk en moralpreken

Politiet i Agder har måttet stoppe to fester i henholdsvis Mandal og Grimstad, men det er ikke avklart om dette skyldes manglende smittevern.

I Agder er antall smittetilfeller stigende og Grimstad er en av kommunene som lørdag innførte hastevedtak.

I Innlandet rykket politiet ut i 2-tiden til en fest på Rena i Åmot kommune etter meldinger om en større fest med mange deltakere i privat bolig.

Ved ankomst viste det seg at det var 20 personer til stede. Politiet skriver på Twitter at festdeltakerne «fikk en moralpreken om smittevern og anbefalinger».

Også Møre og Romsdal melder om flere fester som er beordret avsluttet av politipatruljer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer